Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care prietenii tai si-ar dori sa le stii

Tags: dezvoltare personala, relatii, prietenie, originalitate, iubire

Nu suntem construiti sa traim singuri. Oricat de introverte ne-ar fi personalitatile, tot ne dorim compania altor oameni alaturi de care sa putem fi noi insine si sa ne simtim in permanenta in largul nostru.
Doar timpul ne va demonstra ca astfel de persoane sunt rare si ca, atunci cand le gasim, e bine sa le apreciem asa cum merita. Atunci cand nu le acordam atentia cuvenita, ii putem rani fara sa ne dam seama.

Daca reusim sa ii cunoastem insa si sa consolidam relatia de prietenie printr-o comunicare deschisa, vom sti mult mai bine ce ii poate rani si ce nu.

Iata cateva dintre lucrurile pe care toti cei care doresc sa mentina relatii de prietenie de durata ar trebui sa stie:

1. Timpul este cel mai bun cadou pe care il poti oferi. In relatia ta cu ceilalti, nimic din ceea ce oferi nu o sa aiba o valoare mai mare decat atentia ta sincera si concentrata. Acesta este intr-adevar unul dintre cele mai mari daruri pe care le poti face in orice forma de relatie interpersoanala. A sta langa cineva, a asculta fara sa tii cont de ceas si fara sa te grabesti spre sfarsitul intalnirii, te invata sa ai rabdare si sa iubesti cu adevarat. Nu te gandi la un raspuns inainte de a auzi intrebarea.

2. Tu ai puterea de a schimba foarte multe. Toti oamenii isi doresc sa fie iubiti si apreciati. Cea mai mare reusita in viata ta va fi rezultatul direct al sentimentelor pe care le vei avea fata de tine. Atunci cand te iubesti si te accepti, vei transmite aceleasi sentimente si catre ceilalti. Asa ca ai incredere in puterea ta de a schimba totul in jurul tau. Ai o influenta mult mai mare decat ai crede. In fiecare moment in care relationezi cu o alta persoana, ai ocazia de a transmite un sentiment de iubire sincera care le va ramane in memorie pentru totdeauna.

3. Ce ne face diferiti e ceea ce ne face speciali. Nu te grabi sa-i judeci pe ceilalti, indiferent daca iti sunt prieteni sau nu. Si nu ii lasa in viata ta pe cei care te numesc prieten, iar mai apoi te judeca. Apreciaza originalitatea si fii original. Scapa de nevoia prosteasca de a demonstra ceva altor oameni fiindca doar atunci vei fi liber sa realizezi ceea ce conteaza cel  mai mult pentru tine. Uneori e bine sa ne reaminitim ca nu trebuie sa facem mereu tot ce fac si ceilalti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016