Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai stim sa ne bucuram de Craciun?

Tags: sarbatori, magia sarbatorilor, craciun, depresia de sarbatori, familie

Suntem bombardati cu "Luna cadourilor", "Pregateste-ti casa de sarbatori", "Magia sarbatorilor" si alte sintagme asemenea inca din noiembrie. Nu e de mirare ca multi dintre noi ajung la saturatie si nu se mai bucura de Craciun, atunci cand vine el cu adevarat. Nici nu prea stim ce reprezinta cu adevarat aceasta sarbatoare dincolo de Always Coca-Cola.
Depresia de decembrie nu este un mit, caci, dupa un an in care ne-am luptat cu tot felul de lucruri, povara Craciunului si a Anului Nou este foarte grea, mai ales cand „trebuie” sa faci o multime de lucruri. Trebuie sa fii fericit de sarbatori impreuna cu familia. 
 
Dar poate familia ta nu are mama, tata si copil, asa cum apare in reclame. Poate nu-ti vorbesti cu parintii de ani buni. Poate copilul tau nu poate veni acasa de la studii din strainatate acum. Presiunea sociala, a publicitatii este prea greu de indurat. Si atunci te simti singur si trist. 
 
Industria Craciunului promoveaza magia sarbatorilor in familie, bucuria revederii, implinirea dorintelor, mirosul de cafea, de curcan copt, de globulete aprinse de 1 Decembrie si cate si mai cate. Dar totul nu este decat o capcana de promovare. Daca intri in ea, totul va parea mai greu, caci trebuie sa cumperi o multime de lucruri, sa faci o multime de pregatiri, sa alergi prin neumarate magazine, sa gatesti pana cazi lat. 
 
Presiunile le vei simti cel mai bine dupa ce trece toata nebunia, caci vei vedea ca ai cheltuit prea mult, ai mancat prea mult, te-ai agitat prea mult. Ca te simti inadecvat, ca nue sti ca toata lumea, ca nefericirea ta este singulara. 
 
Pentru a evita toata nebunie, opreste-te un pic, respira si GANDESTE. Sarbatorile vor fi frumoase si daca nu ai zece cozonaci pe masa si piept de rata de la Lidle. Ele te vor implini si daca nu ai resusit sa-ti cumperi globuri de la Ikea. 
 
Mai bine invata-ti copilul doua colinde si mergi in vizita la prieteni, ca si asa nu v-ati vazut de o mie de ani. Darul sa fie mandarine si covrigi. Si faci impreuna cu el o placinta care poate iese sau nu. Important este ca sunteti impreuna.
 
In orice caz, luna decembrie este una a bilanturilor. Si tendinta este sa vezi ce n-ai facut. Ceea ce duce la nemultumire. Stabilieste-ti in schimb, pentru anul viitor, niste obiective tangibile, nu visuri de marire. Nu-ti crea o filosifie de viata, ci pune pe hartie niste pasi simpli. Cu alte cuvinte, uita de voi slabi 50 de kilograme si voi invata sa cant la chitara si ocupa-te de „ma las de fumat”.
 
De acord?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016