Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minciunile pe care ti le spui singur in fiecare zi

Tags: dezvoltare personala, fericire, recunostinta, viata, dorinte

Paris, Bucuresti, Cluj, Bucovina? Unde ai vrea sa-ti cresti copiii? Unde ti-ar placea sa locuiesti atunci cand vei ajunge in punctul in care iti vei permite sa te muti in orasul in care simti ca ti-ai gasi locul?
Asa a pornit o discutie intre mine si o tanara din Cluj care mi-a scris ca sunt un om minunat fiindca beau cafea dintr-o cana romaneasca si fiindca iubesc Bucovina. Ea e inca un om minunat din Cluj, o dovada in plus ca acolo oamenii chiar simt diferit, chiar vad totul in culori mult mai frumoase decat ne-am obisnuit sa le vedem daca traim intr-un oras mai agitat.

Dar nu tine asta de fiecare om in parte? Sa te simti acasa acolo unde ti-e inima, unde se afla oamenii cei mai dragi, unde ti-ai construit o casa? Adevarul e ca fericirea si sentimentul de a fi acasa pot fi construite atunci cand te simti deja acasa cu tine si cand inima ta nu mai alearga dupa acel moment perfect: "Intr-o zi, o sa imi indeplinesc si visul de a avea acea casa, de a locui in acel oras, de a-mi intemeia acea familie...".

Uitam, cand ne planificam astfel lucrurile, ca avem deja o casa, ca locuim deja intr-un oras, ca avem deja o familie. Uitam sa fim fericiti in prezent fiindca ne amanam singuri fericirea transformand-o intr-o destinatie indepartata.

Sunt amagiri pe care ni le oferim singuri. Sunt minciuni pe care le creionam in fata oglinzii, asa cum sunt si cele de mai jos:

Fericirea vine cand ai tot ce ti-ai dorit. Sa fii fericit nu inseamna sa nu-ti mai doresti lucruri, inseamna sa fii recunoscator pentru ceea ce ai deja si sa ai rabdare cu lucrurile pe care inca nu le ai. Uneori ne cufundam atat de mult in dorinta noastra de a realiza ceva maret incat nu mai observam lucrurile marunte care fac viata atat de frumoasa. Asa ca apreciaza ziua de azi pentru ceea ce este deja. Acestea sunt zilele de care o sa ti se faca dor in anii care vor veni.

Viata trebuie sa fie intr-un anumit fel. Oricat de des imi spun ca ne construim cum vrem noi viata, tot ma suprind temandu-ma ca un risc anume sa nu fie prea mare. Uit ca gandurile noastre sunt cele care ne ranesc si ca a fi sinceri cu noi reprezinta tocmai antidotul acestor temeri. Avem intotdeauna de ales cum relationam cu ceea ce ne ofera viata in fiecare zi. Cand renuntam la ideea unei vieti predefinite si ne schimbam gandurile care ne trimit la lucrurile pe care nu le putem schimba, reusim sa ne bucuram de viata asa cum ni se infatiseaza.

Tu trebuie sa fii intr-un anume fel. Cand nu te mai compari cu alte versiuni ale tale, reale sau imaginate si cand nu te mai compari cu alti oameni, intelegi ce e real si ce nu. Fii tu, in cel mai bun mod, dar tu.

Doar cei privilegiati au sansa de a trai o viata minunata. Daca in fiecare dimineata te trezesti si iti spui ca ziua asta va fi minunata, daca la amiaza te opresti sa gasesti un lucru minunat care s-a petrecut in acea zi, daca in fiecare seara iti spui ca ziua a fost frumoasa, vei vedea ca peste saptamani, apoi luni, vei privi inapoi la cele mai frumoase luni.

Momentele grele nu-si au rostul. Uneori lucrurile trebuie sa devina mai grele pentru a se transforma ulterior in ceva bun. Uneori trebiue sa-i lasam sa plece pe oamenii nepotriviti pentru ca oamenii potriviti sa intre in viata noastra. Uneori trebuie sa ne simtim slabi ca sa ne dam seama cand suntem cu adevarat puternici. Si uneori trebuie sa intalnim multi oameni inainte de a-l intalni pe cel pe care-l vom iubi. Uneori trebuie sa acceptam si binele alaturi de rau fiindca impreuna inseamna o experienta din care avem numai de invatat.

Poti sa te prefaci. Nu, cel putin nu pe termen lung. Nu ne putem disimula sentimentele la nesfarsit si nici n-ar trebui sa vrem sa facem asta. Simte iubirea inainte sa spui "Te iubesc". Simte recunostinta inainte sa spui "Multumesc". Simte regretul inainte sa spui "Imi pare rau" si simte ca ai trecut mai departe inainte sa spui "Te iert".

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

adela 29-Oct-2012 15:14:17
Un editorial foarte bun! Felicitari!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016