Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu suntem nebuni, doar putin stresati

Tags: dezvoltare personala, stres, munca, control, pauze, realitate

Cand vremurile nu par sa fie cele mai fericite, ni se pare ca totul trece pe langa noi mult prea repede si ca nu mai putem controla absolut nimic. De multe ori, ni se pare ca nu mai putem face fata stresului si ca tot ce ni se intampla e pur si simplu prea mult. Nu suntem nebuni, doar putin stresati.
Aproape toate problemele emotionale, de la teama pana la anxietate si depresie, au la baza un stres care se acumuleaza si nu este eliberat. Stresul ne impiedica sa gandim corect si sa vedem lumea asa cum este: o lume care nu se misca prea repede si care nici nu incearca sa ne lase in urma.

Asa se face ca, de multe ori, putem avea impresia ca avem mult mai putin control asupra lucrurilor decat avem in realitate. Sa nu uitam ca toata acea "nebunie" de care avem parte are la baza stresul de care nu am reusit sa ne eliberam. Nu trebuie sa renuntam, trebuie sa ne reorganizam si sa tinem cu dintii de ceea ce putem face cu adevarat.


Pune-ti urmatoarele intrebari pentru a vedea ce e de facut pentru a te relaxa si pentru a reveni pe un drum care sa nu mai para la fel de alunecos:

- Lucrez prea mult si nu fac suficiente pauze?
- Dorm cat trebuie?
- Mananc la timp si echilibrat?
- Petrec suficient timp cu cei la care tin?
- Sunt implicat intr-o relatie care ma face sa fiu stresat in mod excesiv?
- Sunt mereu ingrijorat cu privire la alt timp sau loc?

Evident, daca raspunsurile noastre ne vor arata ca exista cateva semnale de alarma in viata de zi cu zi, vom sti ce trebuie sa facem. Atunci cand lasam stresul sa faca parte din rutina zilnica, ne rapim singuri sansa unei vieti cat mai productive.

Sa nu lasam ceea ce poate fi indepartat sa ia locul unor lucruri, activitati, oameni si sentimente pe care nimic altceva nu le va putea inlocui mai tarziu.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016