Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pastreaza echilibrul in viata ta

Tags: dezvoltare personala, echilibru, fericire, organizare, munca, succes

Am inteles la timp, cred eu, cat de important este echilibrul in viata noastra si cat de periculoase pot fi extremele. Nu o sa vorbesc insa despre ce e prea mult azi sau, dimpotriva, prea putin, ci tocmai despre acea implinire care vine dintr-o viata echilibrata si dintr-un ritm care ne aduce linistea de care avem atata nevoie.

Am cunoscut acum cateva saptamani un om care m-a uimit prin puterea de munca si prin vointa de care dadea dovada. In timp ce luam pranzul impreuna cu alti prieteni, ne-a povestit ca se trezeste in fiecare dimineata la 5.30. Reactiile au fost impartite, iar cele mai multe nu au fost, spre surprinderea mea, de admiratie, ci mai mult de compatimire, ca si cum in fata ta aveai un om care se pedepsea singur. "N-as putea sa ma trezesc niciodata la ora asta!" au exclamat cei mai multi. "Cand ai doi copii, inveti sa poti", a venit raspunsul unui om cat se poate de intelept, din punctul meu de vedere.

Ori de cate ori am bucuria sa cunosc astfel de oameni, imi spun ca pot de un milion de ori mai mult si ca dintr-o fire dezorganizata trebuie sa ma transform intr-un om care stie sa faca 25 de ore din 24. A trai fiecare moment facand ceea ce trebuie inseamna sa-ti umpli viata cu satisfactia lucrului dus pana la capat. La sfarsitul unei saptamani, am fi uimiti sa vedem cate am realizat doar pentru ca ne-am ghidat dupa o noua paradigma: actiunea.

Iar prin actiune inteleg si timpul pe care ni-l rezervam pentru liniste, timpul pe care il punem deoparte pentru noi, pentru a citi o carte sau pentru a ne face ordine in ganduri. Nu degeaba am mentionat ordinea din ganduri, mai ales ca alocam mult mai mult timp gandurilor uitand ca ordinea in viata reala nu o vor face acestea, ci tot noi.

Imi amintesc si acum de unul dintre profesorii de matematica atunci cand ne-a spus ca numai organizandu-ne temeinic fiecare minut din zi vom deveni productivi si ne vom putea indeplini visele. Eram copii pe-atunci si stiu ca am ras, imaginandu-ne ca profesorul respectiv ne vedea ca pe niste roboti. Am inteles insa mai tarziu ca doar rutina si dezorganizarea te pot transforma intr-un robot caruia nu-i mai ajunge niciodata timpul si ca sfatul profesorului de matematica a fost printre cele mai bune lectii din timpul orelor.

Fiecare clipa inseamna sansa si posibilitatea de a face ceea ce ne dorim. Ieri am gasit undeva intrebarea: "Ce se afla intre ce exista acum si ceea ce iti doresti sa realizezi?", iar raspunsul a venit singur si cat se poate de sincer: "Eu insami".

Pastreaza echilibrul si ordinea in viata ta si observa diferentele de la o zi la alta. Vei vedea cum mult mai multe lucruri pot fi duse la bun sfarsit si cum vei incepe sa apreciezi tot ceea ce pana acum se petrecea pe fuga.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016