Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puterea e in mainile tale: Cum sa atingi orice obiectiv

Tags: indeplinirea obiectivului, esec, autodisciplina, dificultati, planuri, realizare, decizii

Iti doresti sa termini proiectul, dar mereu il amani. Vrei sa slabesti, dar nu poti rezista niciunei tentantii culinare. De ce ne oprim din drum si nu reusim sa ne ducem planurile la indeplinire?
Daca si tu ti-ai propus sa renunti la un obicei prost, sa iti creezi un obicei bun, sa finalizezi un proiect, sa scrii o carte sau sa inveti o limba straina si nu ai reusit pana acum, nu esti singurul. Nimeni nu s-a nascut autodisciplinat. Autodisciplina se invata si necesita multa rabdare si efort. 
 
De cate ori nu ai dorit sa realizezi ceva, insa trebuia sa te lupti cu ganduri negative precum: sunt prea lenes, nu ma pricep, nu sunt destul de bun, e prea greu. Ne cream tot felul de scuze: suntem prea obositi, nu ne simtim bine, nu avem nevoie cu adevarat de lucrul respectiv. Adevarul este ca fugim de schimbare si de orice implica efort si disciplina.
 
Exista doua persoane in fiecare dintre noi: una care prefera ca lucrurile sa ramana mereu usoare, necomplicate, neschimbate si confortabile, in timp ce alta nu este satisfacuta de aceasta letargie si isi doreste ceva mai bun, o evolutie, o schimbare.
 
Cum ne putem antrena sa ne dorim schimbarea si sa ne indeplinim obiectivul, sa realizam sarcina, oricate obstacole ne-ar sta in cale? 
 
1. Informeaza-te
Inainte sa iti stabilesti un obiectiv, acorda-ti cateva zile in care sa te informezi: cat timp iti va lua, cum iti va afecta viata, de ce vei avea nevoie, ce fel de pregatire este necesara, la ce trebuie sa renunti, ce iti doresti sa obtii.
 
2. Ia o decizie
Dupa ce te-ai informat, e timpul sa iei o decizie. Esti dispus sa te implici in acest proiect si sa faci tot posibilul pentru realizarea sa? Va merita efortul depus? E imposibil sa stii toate detaliile inainte sa te apuci efectiv de treaba, insa iti poti face o idee despre ce te asteapta.
 
3. Asteapta-te sa intampina dificultati
Vor exista cu siguranta momente cand vei dori sa renunti. Gandeste-te dinainte ca este posibil sa apara anumite probleme si decide cum le vei rezolva. Ia hotararea de a ramane concentrat asupra indeplinirii obiectivului si de a nu renunta, indiferent de greutati. 
 
4. Vizualizeaza rezultatul
Vizualizarea indeplinirii obiectivului are un efect puternic asupra creierului. Te poate ajuta sa suporti orice. Ori de cate ori simti ca vrei sa renunti, vizualizeaza rezultatul final.
 
5. Treci peste esecuri
Este nevoie de multa munca pentru a realiza orice in viata. Daca iti doresti cu adevarat, vei reusi. Insa vei avea de trecut peste multe esecuri. Atunci cand dai gres nu inseamna ca acel lucru este imposibil de realizat, ci ca trebuie sa schimbi abordarea. Invata din greseli si ia-o de la capat. Fii indulgent cu tine, nu renunta dupa primul esec.
 
6. Ia-o incet
De multe ori ne propunem sa realizam prea multe lucruri intr-un timp relativ scurt. Ia-o incet, incepe cu un singur obiectiv asupra caruia sa te concentrezi. Dupa ce il indeplinesti pe acela, treci la urmatorul. Nu iti propune sa faci prea multe deodata pentru a nu fi tentat sa renunti definitiv.
 
7. Asuma-ti responsabilitatea pentru toate actiunile tale
Majoritatea lucrurilor care ni se intampla in viata sunt rezultatul propriilor noastre alegeri. Exista situatii asupra carora nu avem control, insa chiar si atunci, noi decidem cum reactionam cand ne confruntam cu ele. Nu suntem niste victime. Dispunem de posibilitati nelimitate care ne pot schimba calitatea vietii. Puterea este in mainile noastre.
 
Daca iti vei muschii mintii, vei descoperi ca, in timp, vei dispune de puterea mentala necesara pentru a indeplini orice obiectiv.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016