Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi partenerul de afaceri perfect pentru afacerea ta?

Tags: partenerul de afaceri perfect, afacere, partener de afacere, parteneri afaceri

Nu e prima data cand aud ca o relatie de parteneriat in afaceri e ca o casatorie. Relatia impune respect si incredere si fara acestea doua o sa duca la esec. Iar rata divorturilor in Canada, de exemplu, e de 40%, in vreme ce in domeniul afacerilor pare sa atinga cote si mai crescute.


Rata celor care divorteaza in Romania, pe mai multe categorii de varsta, ajunge la circa 20%. Asa cum a spus la un moment dat Bill Gatesc, succesul nostru se bazeaza, inca de la inceput, pe o relatie de parteneriat.

In functie de cum alegem partenerul de afaceri, putem avea succes sau nu, iar mai departe, traseul pe care il urmam, fie ca vorbim de o afacere de dimensiuni mai mici, fie ca vorbim de o multinationala, se va baza tot pe diferite relatii de afaceri cu alti oameni.

Devine astfel mai mult decat esential sa stim sa alegem corect oamenii cu care sa lucram sau cum sa gestionam situatiile astfel incat rezultatele sa fie eficiente, iar relatiile sa aiba la baza ingrediente precum increderea in celalalt, respectul reciproc, onestitate si capacitatea de a asculta si opinia celuilalt.

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgem in alegerea partenerului de afaceri ideal:

1. Cunoaste-te pe tine insuti. E bine sa intram intr-un parteneriat dupa ce stim care ne sunt punctele forte si slabiciunile pentru a gasi un partener care sa ne completeze.

2. Iesi la intalniri inainte sa te casatoresti. Cunoaste-ti potentialul partener de afaceri si intr-un mediu care nu are legatura cu business-ul.

3. Defineste-ti obiectivele. E important sa stii ca atat tu, cat si partenerul de afaceri, aveti teluri comune, in afara celor legate de reusita financiara.

4. Identifica nivelul de angajament. Trebuie dezbatut in ce masura celalalt partener de afaceri e dedicat obiectivului si businessului pentru a nu exista neconcordante din acest punct de vedere inca de la inceput.

5. Stabileste lucrurile cat mai clar. Angajeaza un avocat care sa fixeze responsabilitatile si obligatiile fiecaruia in parte.

6. Obtine recomandari. Fa rost de recomandari sau informatii de la clienti mai vechi, furnizori sau, ideal, de la fosti parteneri de afaceri.

7. Valori. Partenerii de afaceri trebuie sa aiba valori comune si sa actioneze in conformitate cu acestea pentru a se bucura de un respect reciproc.

In concluzie, nu e usor sa gasesti acea a doua persoana care sa te ajute sa treci cu afacerea ta la un nou nivel. Un partener de afaceri bun iti impartaseste viziunea si entuziasmul. Sa alegi partenerul de afaceri corect e un element critic pentru succesul afacerii, dar e important si pentru viata ta personala.

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016