Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Putin despre bloguri sau despre ce ne place sa facem

Tags: blog, postari blog, typepad, wordpress, fisiere java, header

Poti sa ma trezesti la orice ora din noapte si sa ma intrebi ceva despre bloguri. Nu o sa ma supar. Dupa nenumaratele studii facute asupra a ceea ce insemna initial un blog, dupa nenumaratele ore petrecute citind despre primele linkuri, despre revolutia adusa de hypertext si despre ceea ce a devenit astazi un blog, nu mai ai niciun dubiu ca de la primii pasi in acest domeniu s-a ajuns la pasiune.

Orice pasiune trebuie insa hranita si trebuie dezvoltata. Cand vorbesc despre pasiunea pentru bloguri nu ma refer la placerea de a posta chiar si mai multe articole pe zi, ci la ceea ce platformele de blogging au reusit sa aduca in lumea virtuala.

Poate ati observat deja cum unele site-uri au inceput sa semene cu blogurile, si nu invers. Cum un blogroll este astazi implementat prin html intr-un site facut la comanda si cum pana si headerele sunt uneori copiate.

De partea cealalta, blogurile au stiut sa atace la timp: gazduirea pe un domeniu de tip .ro sau .com si un design personalizat inseamna o competitie serioasa pentru site-uri. Mai mult ca sigur, in viitorul apropiat, Wordpress, TypePad sau Blogger vor pune la dispozitie posibilitatea crearii unor magazine online.

Un astfel de blog poate fi personalizat cu ajutorul unui web designer atunci cand vrei sa te definesti ca brand si doresti sa iti lansezi afacerea. Pana la urma, nu poti pretinde ca stii ce faci atata vreme cat template-ul blogului tau este identic cu cel ales de un pusti de 14 ani care abia ieri a scris prima postare. Pe scurt, nimeni nu va avea incredere in businessul tau.

Internetul este ca un parc de distractii in care gadget-urile si plug-in-urile iti sunt oferite pe gratis. Fii selectiv insa si alege-le numai pe cele populare, cu rating crescut si cu un design bine realizat (poti folosi cu succes optiunile oferite de platforma care iti gazduieste blogul sau de motorul de cautare afiliat).

Nu uita ca daca incarci inutil partea de sus a blogului, nu vei face decat sa ii ingreunezi indexarea in Google. Este bine ca scripturile Java sau alte elemente care implica un timp de incarcare mai lung sa fie adaugate in partea de jos a paginii.

Am mai observat, de multe ori, un aspect care m-a facut sa inchid un blog de nenumarate ori. Deja incarcat in partea de sus cu numeroase elemente multimedia sau de tip Flash, astfel de bloguri aveau selectat un numar foarte mare de postari afisate pe pagina.

Personal, recomand pana la maximum 10 postari pe pagina atunci cand acestea sunt de dimensiuni relativ reduse si pana la 5 cand postarile sunt mari si includ fotografii. De asemenea, pentru postarile mai mari se poate folosi optiunea "Citeste mai mult" care practic scurteaza din articolele afisate in prima pagina.

Un numar mai mare de postari pe pagina  va face ca blogul sa se incarce foarte greu. Chiar daca esenta bloggingului a pornit de la aceasta posibilitate de a derula articolele in ordinea inversa fata de data postarii, este bine sa ne amintim ca cel din fata calculatorului s-ar putea sa nu fie la fel de entuziasmat de aceasta idee.

In final, atata vreme cat nu uitati sa fiti creativi si sa va pastrati originalitatea, aveti toate sansele sa dezvoltati o afacere online, indiferent daca este gazduita de un site sau de un blog.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016