Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa redevenim umani: Cand sa ne verificam si cand nu telefonul

Tags: telefon, retele de socializare, umani, mama, viata

In aproape toate cazurile cand ma uit la telefon nu am niciun motiv sa fac asta. Nu a sunat in prealabil, nu a tipat ca i-e foame si nici macar nu astept vreum e-mail. Exact ca atunci cand ne ducem la o petrecere la care nu suntem invitati, exista un impuls aproape dement care ne face sa ne uitam la ecranul telefonului si apoi sa inventam un motiv (cel mai probabil prostesc) de a verifica Twitter-ul, pentru a vedea daca s-a produs vreun cutremur in ultimele cinci minute.
Uneori, scapam cu basma curata. Daca suntem singuri, la metrou sau intr-un lift, atunci e in regula sa fim concentrati asupra prelungirii sinelui, telefonul, dar sunt nenumarate alte situatii in care vorbitul la telefon, trimiterea de mesaje sau doar simpla privire a ecranului nu mai constituie actiuni onorabile. Haideti sa analizam impreuna cat este de in regula sa fim antisociali atunci cand ne intalnim, totusi, cu prietenii.
 
In primul rand, verificarea fara motiv a retelelor de socializare atunci cand suntme in oras cu amicii trebuie sa inceteze complet. Ii face pe ceilalti sa creada ca suntem in cautare de ceva mai bun. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne purtam hoteste, adica sa bagam telefonul sub masa sau sa-l scoatem din buzunar doar pe jumatate. 
 
Verificarea compulsiva a telefonului este asemanatoare manierismului unui traficant de droguri. Puneti-l pe silent, bagati-l in buzunar si uitati de el o ora.
 
Daca sunteti la vreo intalnire, regulile de mai sus se aplica si mai abitir. Partenerul/a va crede ca v-ati pictisit si se va simti ofensat/a. Daca trebuie neaparat sa raspundeti, spuneti cu cine vorbiti. De exemplu, "E mama", si dati-va si ochii peste cap, pentru a lasa sa inteleaga ca va deranjeaza un pic situatia. Daca nu puteti da o explicatie rezonabila, nu raspundeti deloc.
 
Bineinteles, exista momente camd chiar trebuie sa ne uitam la telefon. Cand un scurt moment inoportun pentru partener inseamna o neplacerea enorma pentru noi. In aceste conditii, raspundeti la nenorocitul de aparat si vindeti actiunile buclucase!
 
Daca asteptati o convorbire, anuntati din timp ca veti primi un telefon/ mesaj. Nu va lasati telefonul pe masa, pentru ca va veti zgai constant la el si le va zdruncina tuturor echilibrul interior atunci cand se va trezi la viata, taraind si licarind. Iarasi, acelasi sfat: treceti-l pe silent si puneti-l in buzunar.
 
Intregul set de actiuni pe care le intreprindem: ne tuguiem buzele, avem privirea fixa si degetele nelinistite, ne arata ca niste fiinte dezumanizate, lipsite de rationalitate chiar. Ar trebui sa instituim regula generala ca, macar la jumatate de ora, sa stam cinci minute concentrandu-ne la ceilalti, la lumea din jur.

 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 14-Nov-2011 21:10:32
Cine te pune sa iti ei telefon ???

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016