Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se poate rade cu pofta de dictatori, in numele marketingului?

Tags: robert mugabe, dictator, zimbabwe, fast-food, reclama, gaddafi

Robert Mugabe este presedintele Republicii Zimbabwe din 1987. Incepand cu anul 1987, Mugabe a instituit o dictatura personala. Situația economica a statului este deplorabila, populația sufera de foame, Mugabe suprimand revolta maselor cu masuri brutale, condamnate de ONU si de organizațiile care militeaza pentru drepturile omului.
Informatiile de mai sus sunt preluate din Wikipedia. Si pentru ca, pe caile legale, nu se poate lupta impotriva unui astfel de monstru, un lant de restaurante fast-food african, Nando’s, a apelat la umor. A creat astfel un spot publicitar devenit rapid viral pe internet in care dictatorul din Zimbabwe, Robert Mugabe, ia masa singur si simte lipsa "amicilor" sai, printre care se numara Saddam Hussein sau Muammar Gaddafi. 
 
"Amintirile" lui Mugabe despre momentele vesele petrecute cu fostii tovarasi dictatori: ingeri in nisip cu Hussein, bataia cu pistoale cu apa cu Gaddafi. Ultimul dictator, Mugabe, interactioneaza asadar cu defunctii criminali mult prea umanizati, in vremuri de dinaintea Primaverii Arabe, in timp ce, in fundal, se aude melodia "Those Were the Days". Totul pare o secventa dintr-o telenovela ieftina. Mai ales cand Mugabe mimeaza scena Titanicului pe un tanc alaturi de Idi Amin.

Credeti ca actiunea nu a avut consecinte? Nicidecum. Thezimbabwemail.com a anuntat ca radioul de stat spune ca un grup de militieni loiali presedintelui o sa boicoteze lantul de restaurante.

Nando’s trebuie sa-si ceara scuze in mod public sau va fi pedepsit crunt. Seful francizei locale a lantului african spune ca nu a stiut nimic de campania rulata de televiziunea din Africa de Sud, fiind vorba de reprezentante diferite. A adaugat ca reclama este lipsita de sensibilitate si este de prost gust. 

Se spune ca tragedia la care se adauga timpul dau nastere comediei si ca nimic nu mai este sacru in lumea moderna, insa topicul ales versus produsul promovat (pachetul de sase bucati crocante de pui) ar putea, pur si simpu, taia apetitul, chira si al acelora carora reclama li se pare haioasa.
 
Dictatorii: sunt si ei oameni, ca si noi. Le plac cinele festive, petrecerile pe plaja si sa petreaca timp cu prietenii. Aceasta este premiza pe care se bazeaza ultima campanie a companiei Nando, cunoscuta pentru experimentele de marketing menite a atrage atentia. Dumneavoastra ati ras sau v-ati pierdut pofta de mancare?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016