Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne prin care portofelul ne anunta ca avem probleme in dragoste

Tags: probleme financiare, probleme in dragoste, femeie, barbat, bani

Dragostea e oarba, mai ales cand e vorba de bani. Dar cum sa ne ferim de alegerea unui partener financiar dubios cand suntm indragostiti pana peste cap? Nu este usor, dupa cum ne pot spune cei patiti.
Sfaturile pe care vi le oferim sunt inspirate din viata de zi cu zi. Daca, dupa ce le veti citi, veti fi tentati sa spuneti ca partenerul dumneavoastra nu este chiar asa de rau, sunati-va mama sau prietena/ prietenul cel mai bun si discutati situatia. Tineti insa minte ca un singur semn nu inseamna ca relatia va este in pericol si, in plus, aveti si sfaturi privind depasirea pericolului.

1. Partenerul meu are mari datorii la banca si nu face nimic in acest scop
Da, stim: se mai intampla. Pierderea slujbei sau divortul sunt mari consumatoare de bani (de aceea recomandam crearea unei rezerve care sa acopere cel putin sase luni de cheltuieli uzuale). Nu spunem ca nu ar trebui sa va intalniti cu nimeni care are o datorie la banca. Lumina rosie se aprinde cand datoriile se aduna si persoana in cauza nu se straduieste sa le acopere.

Nu conteaza clasa sociala: problemele financiare afecteaza relatia amoroasa, caci creste riscul ca cei doi sa se certe din cauza banilor, conform concluziilor unui studiu publicat intr-o revista americana dedicata familiei, Journal of Family and Economic Issues. Cuplurile participante la studiu au spus ca, odata cu cresterea datoriei, creste si nefericirea lor.

Ce putem face: Cuplurile care isi fac un plan de eliminarea a datoriei raman impreuna vreme indelungata. 

2. El/ ea cheltuieste fara discernamant
Cand cineva simte ca partenerul nu stie sa administreze castigurile, scade nivelul fericirii la nivelul cuplului. De fapt, un studiu a aratat ca sentimentul ca partenerul cheltuieste aiurea creste riscul de divort cu 45%, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Numai adulterul si patima alcoolului sau a drogurilor sunt elemente predictive mai puternice ale faptului ca relatia se poate sfarsi.

Ce putem face: Daca partenerul nostru este fabulos de bogat, daca ceea ce cheltuieste se inscrie in limitele bugetului detinut sau daca, in rest, are obiceiuri financiare sanatoase, ne putem relaxa. Dar, daca ne tresare inima de fiecare data cand deschide portofelul, e vremea unei discutii foarte serioase.

3. Partenerul meu este, de cele mai multe ori, somer
Si-a pierdut slujba? I se poate intampla oricui. Avem aici in vedere un tipar comportamental care afecteaza serios viitorul relatiei. Fie ca e vorba despre probleme cu acceptarea autoritatii sau cu lipsa asumarii responsabilitatii, niciuna dintre astea nu se impaca bine cu fericirea pe termen lung.

Daca o femeie ramane fara serviciu, barbatul nu se gandeste imediat sa plece, dar daca insa barbatul ramane fara job, femeia poate initia divortul sau chiar barbatul insusi vrea sa-si ia picioarele la spinare.

Chiar si barbatii cu casnicii fericite au de suferit cand raman fara slujba. Si asta pentru ca presiunea sociala este mult mai mare in cazul lor: ei trebuie sa fie cei care pun painea pe masa.

Ce putem face: ganditi-va la context. Este cumva vorba despre un efect al recesiunii? Lucreaza intr-un domeniu volatil? Daca nu, discutati cu partenerul pentru a vedea daca are o explicatie solida sau incepe sa se apere. Daca vorbim de al doilea raspuns, mergeti la un psiholog care poate sa-l ajute sa-si identifice temerile si problemele.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016