Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul vine numai daca privesti inainte. Cum sa incepi

Tags: dezvoltare personala, succes, gandire pozitiva, greseli, trecut, prezent

Nu trebuie sa vezi toata scara ca sa incepi sa urci. Dar da, este adevarat, primul pas este, de cele mai multe ori, si cel mai dificil. Dar te vei bucura enorm dupa ce-l vei face, iar acest prim pas valoreaza mai mult decat orice.
Exista multe lucruri care ne tin pe loc. Insa, dintre toate acestea, cele mai multe tin strict de noi si de hotararea noastra de a lua decizii, de a alege, de a merge mai departe, de a privi spre viitor avand grija de prezent.

Asa ca, incepand de astazi, vom face urmatorii pasi:

1. Vom renunta sa mai lasam parerile altora sa ne controleze viata.

Oamenii iti stiu numele, dar nu si viata. Au auzit despre ce ai facut, dar nu stiu prin ce ai trecut. Asa ca mereu primeste parerile lor tinand cont de aceste lucruri. In fond, nu conteaza ce cred ceilalti, ci ce crezi tu despre tine. Uneori trebuie sa faci exact ce e cel mai bine pentru tine si pentru viata ta, nu e ce mai bine pentru toata lumea.

2. Vom renunta sa ne mai simtim rau din cauza greselilor din trecut.

Uneori o sa dai gres, dar asta nu este o problema in sine. Cu cat accepti acest lucru mai repede, cu atat mai usor vei reusi sa mergi mai departe si sa privesti viata cu intelepciune. Trecutul tau nu inseamna viitorul. Doar pentru ca ieri ai dat gres sau pentru ca ziua de azi a fost plina de greseli, nu inseamna ca incepand chiar din acest moment nu poti sa schimbi totul. Nimic din trecut nu iti influenteaza prezentul decat in masura in care ii dai tu voie.

3. Vom renunta sa mai fim indecisi cu privire la lucrurile pe care le vrem.

Nu o sa pleci niciodata din locul in care te afli acum daca nu vei decide unde altundeva ti-ai dori, de fapt, sa fii. Iar totul tine de a-ti gasi pasiunea si de a o urma. Cultiva-ti entuziasmul pentru drumul pe care vrei sa il urmezi si munceste pentru a avea succes.

4. Nu vom mai amana obiectivele care conteaza pentru noi.

In viata vom avea intotdeauna de ales intre doua mari posibilitati: sa acceptam lucrurile asa cum sunt sau sa acceptam responsabilitatea de a le schimba. Urmeaza-ti intuitia si nu renunta la lucrul pe care iti doresti sa-l faci. Cand exista iubire, pasiune si inspiratie, nu ai cum sa pornesti pe drumul gresit. Si orice ai alege sa faci, fa-o acum. Peste un an, iti vei fi dorit sa incepi azi.

5. Vom renunta sa mai alegem sa nu facem nimic.

Putem alege mereu cum vrem sa traim. Iar aceste alegeri se fac continuu, in prezent. Fiecare noua zi este o noua sansa de a alege. Alege sa-ti schimbi perspectiva. Alege sa treci de la gandirea negativista la cea pozitiva. Alege sa faci o munca de care sa fii mandru. Alege sa vezi ce-i mai bun in oameni si sa le arati ce-i mai bun in tine. Alege sa traiesti cu adevarat.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016