Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traieste fara regrete si invata sa mergi mai departe

Tags: fericire, regrete, trecut, dezvoltare personala, gandire pozitiva

Octavian Paler a spus la un moment dat ca avem prea putina imaginatie ca sa vedem lumea si fara noi. Daca ne-am aminti ca nu suntem noi in centrul universului si nici nu am mai cere altor oameni sa ne considere centrul universului lor, am putea evita multe suferinte pe care ni le provocam singuri.


Regretele si astfel de neintelegeri, nemultumirile si gandurile care nu ne dau pace transforma totul intr-un prezent acoperit de umbrele trecutului. Iar acestea sunt uneori atat de multe incat parca nici nu mai vedem ziua de azi din cauza lor. Prezentul este insa singurul timp real si care ne este dat. Iar acesta, din fericire, se poate transforma in cea mai frumoasa experienta daca invatam sa ne lasam deoparte trecutul.

Stim prea bine ca trecutul e un timp pe care putem sa-l vizitam uneori, dar nu e un timp in care sa ne instalam cu totul.

Fii veritabil. Fii tu, fii sincer cu tine si cu motivatiile care sunt numai ale tale. Nu conteaza cate locuri de munca obtii sau nu obtii, cate greseli faci sau de cate ori trebuie sa te intorci din drum si sa alegi alta cale. Conteaza ca tu crezi in tine si mergi pe drumul care inseamna viata insasi. Intr-un final, atunci cand faci ce-ti place si iti urmezi visele, oamenii potriviti te vor descoperi. Si te vor descoperi pe tine asa cum esti in realitate fiindca iti traiesti visul. Iar tu vei primi toate raspunsurile de care ai nevoie.

Fa-ti timp pentru tine inainte sa fie prea tarziu. Nici nu stii cand te vei intrezi intrebandu-te cand a trecut timpul asa de repede. Da-ti seama ce vrei sa-ti oferi. Asuma-ti riscuri. Ofera-ti timp sa iubesti, sa razi, sa plangi si sa ierti. Viata e mai scurta decat pare adesea. Ofera-ti timp cat ai inca timp. Spune da oportunitatilor care se ivesc si nu uita ca fericirea si succesul nu vin cand le astepti si nu faci nimic.

Fii stapanul propriei calatorii. Nu renunta inainte sa incerci si nu lasa viata sa treaca pur si simplu pe langa tine. Nu uita ca nimic nu se schimba atata vreme cat tu nu schimbi nimic. Alege sa inoti impotriva curentului atunci cand e necesar. Lasa-i pe altii sa se certe pentru lucrurile marunte si sa isi consume astfel energia. Lasa-i pe altii sa se framante pentru ranile nesemnificative. Nu-ti lasa viitorul in mainile altor oameni.

Asuma-ti riscuri. Poti alege sa ramai la un nivel mediu sau poti alege sa infloresti. Asuma-ti riscuri si iesi din zona de confort. Incearca sa-ti depasesti limitele pentru a-ti descoperi adevaratul potential. Descopera cine poti fi cu adevarat si de ce esti capabil. Invata, exerseaza si devino din zi in zi mai bun!

Schimba-ti modul de a gandi. Gandurile sunt puterea ta. Ele creeaza si ele distrug. Totul este posibil. Ceea ce e posibil depinde de tine. Priveste in jur si vei vedea ca aproape toata viata ta este rezultatul gandurilor tale. Nu uita acest lucru si ai grija de gandurile tale. Le poti schimba pe cele negative. Si poti incepe acum.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016