Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu cum stai cu timpul? La fel de rau?

Tags: organizarea muncii, managementul timpului, proiecte, prioritati

Intre o alarma care suna intotdeauna mult prea devreme si un caine care trezeste nu unul, ci trei etaje in fiecare dimineata, un inceput senin de zi s-a transformat intr-o corvoada pe care o aman cu inca zece minute si inca zece minute si... inca zece minute.
Imi dau seama insa ca diminetile ar putea fi un pic mai pline de energie daca s-ar ivi dupa niste nopti cu suficiente ore de somn. Iata cum dezorganizarea din timpul zilei se rezuma doar la un management nereusit al programului de odihna.

Pe termen lung, avem solutii, daca vrem sa nu renuntam la micile placeri ale unei dimineti in care ne putem bea linistiti cafeaua:

1. Fii organizat.

Organizarea vine dintr-o disciplina pe care trebuie sa ne-o impunem singuri. Au fost nenumarate ocaziile in care, atunci cand eram mica, mama imi rasturna sertarul biroului in mijlocul camerei si-mi spunea sa fac ordine. Metoda asta nu a functionat, dar am reusit sa ma organizez mai bine pentru  ca am gasit motivatii puternice. Pentru un dezorganizat din fire, un sertar in mijlocul camerei nu va reprezenta niciodata un obstacol pentru ca va putea fi intotdeauna ocolit.

2. Stabileste-ti prioritatile.

Probabil ca auzi asta in fiecare zi si ca, uneori, o mai gasesti si pe diverse anunturi din metrou sau autobuz. Si, totusi, cati dintre noi chiar facem asta? De cate ori nu am renuntat la un plan pe care ni-l facuseram la inceputul zilei doar pentru ca pana spre seara a intervenit altceva? In momentul in care ne stabilim un plan de atac si alegem sarcinile pe care nu trebuie sa le mai amanam cu niciun pret, vom evita orice altceva apare pe parcursul zilei si care, in mod firesc, este de o importanta secundara.

3. Fii punctual.

Daca nu esti punctual si intarzii peste limitele bunei-cuviinte, inseamna ca nu reusesti sa ajungi mai mereu acolo unde iti propui. Nu uita ca multe oportunitati pot fi scapate din mana atunci cand intarzii. Faptul ca nu ajungi la timp la o intalnire nu iti va aduce niciodata ceva bun,

4. Munceste pentru tine.

Munca pe care o faci pentru tine va straluci prin ceva aparte. Nu munci doar pentru ca seful tau e prin preajma si isi mai arunca, din cand in cand, privirea catre monitorul tau. Trebuie sa ai satisfactia muncii pe care o depui, iar o astfel de conditionare va avea efecte negative pe termen lung. Fii responsabil cu ceea ce faci si nu trata lucrurile cu superficialitate.

5. Concentreaza-te.

Termina-ti munca la timp si nu lucra in reprize mai mici decat pauzele pe care le iei. Odata ce lucrezi in mod constient si in mod cat mai organizat, vei avea rezultate mai bune si vei reusi sa fii chiar mai odihnit. Nu este o supriza faptul ca atunci cand lucram haotic, munca pare ca nu se mai termina niciodata, iar proiectele se inmultesc de la o zi la alta.

Fii insa rezonabil. Nu spune nimeni ca nu trebuie sa iei pauze sau ca nu trebuie sa te relaxezi si in timpul programului de munca. Gaseste insa acel echilibru al muncii organizate si al timpului liber de care te vei putea bucura cu adevarat atunci cand nu vei mai avea termene limita depasite si nu-ti va mai sta gandul la proiectul de maine pe care nu ai reusit sa il termini nici azi.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016