Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul timpului: Angajat vs antreprenor

Tags: management, managementul timpului, antreprenor, salariat

Daca-ti schimbi cariera si devii, din angajat, antreprenor, iti vei schimba dramatic si stilul de viata. Totul se schimba cu 180 de grade, inclusiv managementul timpului. Vestea proasta este ca managementul timpului ca antreprenor este mult mai dur, mai ales in faza de start-up.
Din moment insa ce abilitatile de management al timpului sunt cruciale pentru succesul afacerii tale, este nevoie sa te pregatesti si sa intelegi cum acestea difera fata de perioada in care erai simplu angajat.
 
Care sunt diferentele:
 
Managementul timpului este o decizie proprie in cazul antreprenorului.
 
Antreprenorul isi stabileste singur timpul, ia decizii in privinta programului si stabileste de ce este nevoie ca acesta sa fie bifat la toate capitolele. Pe de alta parte, angajatul respecta cererile companiei sau, mai precis, face ce-i spune seful.
 
Pretul managerierii corecte a timpului este mai mare pentru antreprenor.
 
Un salariat isi permite sa nu dea randament maxim la birou (sa stea pe net toata ziua, sa execute sarcini care n-au legatura cu locul de munca sau sa se joace pe calculator), si primeste acelasi salariu in fiecare luna. Daca antreprenorul nu-si foloseste corect timpul, nu va realizaceea ce si-a propus si venitul ii va scadea. Mai rau, s-ar putea sa nu mai aiba niciun fel de venit luna aceea.
 
Munca la birou vs. munca de acasa
 
Salariatul are un program, dar si un birou al lui la munca, ceea ce-i permite sa se concentreze pe deplin pe ce are de facut. Pentru ca vine la firma, salariatul poate face distinctia dintre viata de familie si cea profesionala. In timpul celor opt ore de lucru, el se poate concentra pe realizarea sarcinilor alocate, fara a fi coplesit de ce se intampla acasa (la modul ideal).
 
Antreprenorul care lucreaza de acasa in schimb, se confrunta cu o linie mai subtire de demarcatie intre munca si casa, acestea suprapunandu-se uneori. Lui ii este mai greu sa gaseasca un echilibru. Si mai este si dilema de la pranz: sa ia copilul de la scoala sau sa mearga la intalnirea de afaceri?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016