Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata ar putea fi mai simpla, dar tinem cu tot dinadinsul sa o complicam

Tags: dezvoltare personala, eficienta, timp, efort

Cand incepem sa ne concentram asupra lectiilor pe care trebuie sa le invatam de la viata, incepem sa nu mai facem aceleasi greseli.
Iata doar cateva idei care ne vor schimba un pic, fie doar si prin simpla lor lectura.




1. Invata din trecut si lasa-l unde ii este locul: in trecut. Greselile din urma ar trebui sa ne invete doar cum sa construim un viitor mai bun, nu sa ne faca sa ne temem de el. Sa ne lasam greselile deoparte si sa nu le luam cu noi. Sa nu avem regrete. Daca e bine, e minunat. Daca e rau, e o experienta. Succesul nu inseamna unde esti intr-un moment, ci cat ai invatat si cat de departe ai mers ca sa ajungi in acel punct.

2. Concentreaza-te asupra lucrurilor cu adevarat importante. Descopera ce conteaza cu adevarat pentru tine si incearca sa scapi, pe cat posibil, de alte lucruri. Fara timp pierdut, fara regrete.  Invata sa fii productiv, nu ocupat, pentru ca intre cele doua este o diferenta mare. Rezultatele sunt intotdeauna mai importante decat durata de timp de care a fost nevoie pentru a le obtine. Opreste-te si intreaba-te daca ceea ce faci acum merita efortul.

3. Ofera ceea ce vrei sa primesti. Ca sa obtii ce e mai bun din oameni si din situatii, trebuie sa oferi ce e mai bun din tine. Invata sa practici regula de aur. Daca vrei iubire, ofera iubire. Daca vrei prietenie, ofera prietenie. Daca vrei bani, ofera calitate si valoare.


4. Nu mai incerca sa fii totul pentru toti si nu-ti mai dori sa fii prieten cu toata lumea. Dezvolta relatii mai apropiate cu mai putin oameni. Concentreaza-te pe a fi totul pentru cineva. Este imposibil sa ii multumesti pe toti. Dar cand multumesti o persoana, schimbi lumea in bine. Cel putin lumea lor.

5. Fa ce-ti spune inima ca e bine. Fii sincer cu tine si cu cei din jur. Nu insela. Nu rani. Fa ceea ce este bine sa faci. Integritatea este esenta a tot ce functioneaza bine intre oameni. Bucura-te de o viata mai simpla facand pur si simplu ce stii in inima ta ca e bine.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016