Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zece semne ca sunteti mai destepti decat media

Tags: destept, iq, gene, mama, sarcina, familie, creier

E adevarat, sunteti mai destept decat toti cunoscutii. Dar de ce? Au fost efectuate nenumarate cercetari pentru a stabili de ce IQ-ul unor persoane este mai mare decat al altora. S-a descoperit ca genetica joaca un rol esential, dar si ca exista anumite semne care indica, in exterior, faptul ca suntem mai destepti.
 1. Va drogati ocazional
Conform revistei Psychology Today, oamenii care folosesc uneori droguri sunt mai destepti, caci inteligentii nu fac intotdeauna ceea ce trevuie, ci se dau in vant dupa ceea ce e la moda.
 
Un studiu recent din Marea Britanie arata cum "cu cat sunt mai inteligenti, cu atat copiii sunt mai predispusi la consumul de droguri psihoactive decat cei mai putin inteligenti". Acestea includ: marijuana, ccaina, heroina, alcoolul si tutunul.

Acelasi studiu a fost aplicat si in Statele Unite unde s-a ajuns la aceleasi concluzii: trei din zece persoane foarte inteligente, cu un IQ peste 125, sunt predispuse la consumul de droguri psihoactive.
 
2. Sarcina mamei a fost una grea
Reuters informeaza ca, in urma unui studiu aplicat in cazul a 121 de copii canadieni cu varste intre 3 si 7 ani, rezultate mai bune la testele de memorie si de limbaj au avut cei ale caror mame au suferit din cauza greturilor matinale in timpul sarcinii. 
 
3. V-ati pastrat virginitatea in adolescenta
Cercetatorii de la Universitatea din carolina de Nord au descoperit ca persoanele cu un IQ sub 70 sau peste 110 isi pastreaza mai multa vreme virginitatea.
 
4. Proveniti dintr-o familie de destepti
Numeroase studii asupra gemenilor identici (care au aceleasi gene) in comparatie cu cei fraternali (care, in general, impart cam jumatate din gene) demonstreaza ca inteligenta se mosteneste.

Genele influenteaza modul in care se dezvolta anumite parti ale creierului, in special cele care coordoneaza abilitatile cognitive. Pe scurt, ne mostenim IQ-ul.
 
5. Ati fost hranit la san
& puncte la IQ, cu atat creste inteligenta unui copul hranit cu lapte matern.
 
6. Sunteti stangaci
Se spune de multa vreme ca stangacii sunt mai destepti. Si asta datorita modului in care creierul se dezvolta, atat timp cat copilul este inca in pantece. Partea stanga a creierului coordoneaza partea dreapta, dar, in cazul stangacilor, cele doua emisfere devin partenere, ceea ce este o arma puternica.
 
7. Sunteti inalt
Ca si in cazul stangacilor care sunt considerati mai destepti, si inaltimea este un subiect intens dezbatut in aceasta privinta. In orice caz, exista studii care sustin aceasta speculatie.

Un studiu al Universitatii Princeton arata ca, inca de la varsta de trei ani, inainte ca scoala sa joace vreun tol, copiii mai inalti au rezultate mai bune la testele cognitive.
 
8. Aveti ochii albastri
Studiile au aratat ca oamenii cu ochii de culoare deschisa sunt mai inteligenti. Nu va ingrijorati daca aveti ochii caprui, aveti si dumneavoastra propriile puncte tari.

Cei cu ochii de culoare deschisa (inclusiv animalele din aceasta categorie) se descurca mai bine la sarcini care implica amanari, decizii, lipsa de reactivitate, in timp cei persoanele cu ochii caprui reactioneaza bine la sarcini ce necesita viteza, sensibilitate si reactivitate .
 
9. Sunteti internaut convins
Reuters citeaza un sondaj online cae conchide ca, in urmatorii 10 ani, Internetul ii va face pe utilizatorii sai mai destepti. 21% dintre respondenti au o parere contrara, ceea ce inseamna ca numai timpul va decide daca inteligenta are sau nu de castigat in urma Internetului.
 
10. Sunteti suplu
Nu pentru ca supraponderalii s-ar fi nascut cu un IQ mai mic. Doar ca obezitatea are un efect negativ in timp. Conform unui studiu citat de The Telegraph, exista o legatura intre obezitate si declinul functiilor cognitive.  
 
Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu un Indice de Masa Corporala mai mic de 20 si-au reamintit 56% dintre cuvintele din cadrul unui test de vocabular. Cei cu IMC mai mare de 30 si-au amintit numai 44%.
 
"Cu cat sunt mai grasi subiectii, cu atat declinul cognitiv a fost mai mare fata de starea acesteia cu cinci ani in urma: memoria le-a scazut la o capacitate de 37,5%, in timp ce persoanele cu o greutate normala si-au mentinut performanta memoriei constanta", se poate citi in studiu.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant