Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 mituri despre antreprenori, care te pot impiedica sa iti dezvolti afacerea

Tags: studiu, credite, credit persoana juridica

Antreprenoriatul este o lume fascinanta si plina de oportunitati pentru aceia care sunt dispusi sa isi asume riscuri si sa isi dezvolte afacerea. Pe langa satisfactia de a construi ceva si de a-ti urma pasiunile, vei avea ocazia sa creezi locuri de munca, sa inovezi si sa iti ajuti comunitatea.
In acest articol, vei descoperi 4 dintre acele mituri care ii impiedica pe antreprenori sa isi dezvolte afacerea, vei afla ce se afla in spatele lor si cum poti sa le eviti pentru ca businessul tau sa prospere.

1. Antreprenorii de succes lucreaza 24 din 24 de ore

Printre cele mai raspandite mituri se afla si faptul ca antreprenorii de succes lucreaza nonstop. Desi este adevarat ca mare parte dintre antreprenori lucreaza multe ore, este esential sa gasim un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Potrivit unui studiu realizat de Xero, 58% dintre antreprenorii de succes au considerat ca petrecerea timpului cu familia seara este esentiala pentru o buna performanta, iar 55% au afirmat ca este important sa isi pastreze weekendurile libere pentru a fi alaturi de cei dragi.

Daca ai un business, este important sa iti prioritizezi timpul si sa delegi sarcini altora, atunci cand este posibil, pentru ca tu sa te poti concentra pe dezvoltarea afacerii. De asemenea, asigura-te ca iti iei pauze pentru a-ti reincarca energia.

2. Antreprenorii de succes se bazeaza doar pe propriile resurse

Un alt mit este acela ca antreprenorii de succes se bazeaza exclusiv pe propriile resurse. Acest lucru ar fi ideal, insa exista situatii in care este necesar un imprumut pentru dezvoltarea unor anumite idei sau proiecte.

Exista mai multe optiuni disponibile pentru antreprenorii care cauta finantare, iar cel mai important este sa te documentezi cu atentie si sa iti calculezi foarte bine riscurile inainte. Cauta un partener de incredere, care te poate ajuta cu informatiile de care ai nevoie si care iti poate oferi instrumente digitale de imprumut, ajutandu-te sa castigi timp pretios si sa scapi de hartii.

Astfel ca, daca ai un SRL, SA, PFA, II sau IF, cu o activitate de cel putin 12 luni de la infiintare si care inregistreaza venituri, vei putea beneficia de credite pentru persoane juridice de pana la 235.000 RON.

Aceasta este o solutie de finantare IFN pentru antreprenori, care iti ofera urmatoarele avantaje:
  • Proces de aplicare 100% online. Pentru credite de peste 60.000 RON, un consultant va interveni in sprijinul tau. 
  • Dobanda variabila, in functie de valoarea indicelui ROBOR la 6 luni;
  • Amanarea platii ratei pentru 30 de zile (o singura data pe durata contractului).

3. Toata responsabilitatea ii revine antreprenorului

Desi antreprenoriatul este privit ca o activitate solitara, in care intreaga responsabilitate ii revine antreprenorului, acesta este doar un mit.

Construirea unei echipe este esentiala pentru o afacere de succes. Este important sa ai alaturi de tine oameni pasionati si motivati, care iti impartasesc viziunea asupra afacerii. Investeste intr-o echipa de incredere, pe care sa te poti baza, indiferent de situatie.

Pentru un antreprenor, este important sa aiba alaturi de el specialisti in marketing, contabilitate, resurse umane etc. O echipa echilibrata poate fi cheia unui business sustenabil si de succes.

4. Antreprenorii se nasc antreprenori

Acesta este un alt mit despre antreprenori, care se dovedeste a fi destul de daunator, deoarece scade increderea de sine. Este adevarat ca unii oameni pot fi inclinati in mod natural spre antreprenoriat, insa abilitatile si mentalitatea necesare pentru a reusi in afaceri se invata.

Daca iti doresti sa ai succes in antreprenoriat, este extrem de important sa fii deschis spre invatare si crestere. Cauta resurse si programe de formare care te ajuta sa iti dezvolti abilitatile de antreprenor si fii dispus sa iti asumi riscuri si sa inveti din esecuri.

Asadar, daca vei invata sa iti prioritizezi timpul, sa cauti solutii pentru finantare si sprijin, sa iti construiesti o echipa puternica si de incredere, invatand constant, vei fi pregatit pentru succesul in antreprenoriat.
Sursa foto: Shutterstock
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016