Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 tari care au blocat YouTube-ul

Tags: blocare youtube, acces youtube, internet, clipuri youtube, cenzurate, accesul, proteste

Cred ca multi oameni nici nu se pot gandi astazi cum ar fi daca YouTube n-ar fi... Sa ne gandim numai la cei care au reusit sa devina faimosi prin intermediul acestui site si care au reusit sa isi construiasca in doar cateva luni o faima pe care altfel nu ar fi cules-o nici in zece ani daca YouTube nu ar fi existat.


Sunt oameni care au reusit astfel sa devina cunoscuti unei lumi intregi si care au demonstrat in fata a zeci de milioane de oameni ca sunt cantareti talentati, comedianti, artisti, antrenori de fitness foarte buni, speakeri motivationali, make-up artisti si asa mai departe.

Sunt oameni pentru care YouTube-ul a insemnat sansa pe care nu au avut-o niciodata pentru a ajunge la un public atat de numeros. Oameni care au organizat proteste, care au schimbat vieti, care au sustinut cauze si au avut un impact social urias datorita YouTube-ului.

Zece tari au luat, la un moment dat, decizia de a bloca YouTube, pentru o perioada mai mare sau mai scurta de timp, provocand de fiecare data nemultumirea cetatenilor:

10. Brazilia - Youtube-ul a fost blocat in urma unui proces intentat de un model care dorea stergerea de pe site a unui clip in care ea aparea cu iubitul ei.

9. Turcia - interdictii s-au aplicat si in cazul Turciei, intre 2007-2010, din cauza clipurilor care denigrau imaginea tarii.

8. Germania - o disputa privind drepturile de autor in 2009 a facut ca mai multe clipuri sa fie cenzurate, chiar daca unele piese se auzeau numai pe fundal. Un studiu din 2013, informeaza Mashable, arata ca circa 60% dintre cele mai vizionate clipuri de pe YouTube au fost cenzurate.

7. Libia - a interzis accesul pe site in 2010 in urma unor clipuri cu proteste care vizau guvernarea din acel moment.

6. Thailanda - Un clip care prezenta imagini alterate cu regele Thailandei a dus la o blocare a site-ului YouTube pentru 5 luni in 2007.

5. Turkmenistanul a blocat site-ul in 2009 fara sa dea vreo explicatie. Pentru folosirea site-ului, cetatenii trebuie sa isi prezinte pasaportul in orice Internet cafe.

4. China - Inca din 2009, site-ul a fost blocat, iar regulile stricte se mentin in continuare deoarece fiecare clip este cenzurat si trebuie aprobat in prealabil inainte de a-i fi permisa difuzarea si in China.

3. Coreea de Nord - Doar cateva persoane au acces la Internetul real. In rest, cetatenii au o retea interna cu circa 1.000 de site-uri. YouTube nu se numara printre ele.

2. Iran - dupa protestele din 2009, urmari ale alegerilor prezidentiale, YouTube a fost blocat.

1. Pakistan - un singur clip (cu mesaje anti-islamice) a dus si de data aceasta la blocarea site-ului in 2012.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016