Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La multi ani, Google!

Tags: google, aniversare google, 14 ani, google doodle

Ne-am obisnuit deja ca, din cand in cand, cu cate o ocazie speciala, pagina principala a Google sa ne intampine cu renumitul sau Google Doodle. Stim atunci ca ziua respectiva este speciala, asa cum speciala este si ziua de astazi, pentru ca astazi, Google aniverseaza 14 de existenta.
Logoul interactiv Google Doodle dedicat propriei aniversari reprezinta un tort pe care sta scris din lumanari cuvantul „Google”.
 
Motorul de cautare este administrat de corporatia americana Google Inc., fondata (in 1997) de catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Motorul Google a fost lansat oficial la 27 septembrie 1998.
 
Curand insa, Google a devenit cel mai accesat motor de cautare de pe internet. Datele arata ca peste 80% din cautarile pe Internet sunt efectuate cu ajutorul Google. De asemenea, in prezent, motorul de cautare are peste 8 miliarde de site-uri indexate.
 
Numele „Google” este rezultatul unui joc de cuvinte, inspirat de cuvantul „googol”, un neologism inventat in anul 1938, care reprezinta numarul 10 la puterea 100 (10 urmat de 100 de zerouri).
 
In 2007, Google a fost cotat drept cel mai puternic brand din lume (evaluat la 86 de miliarde de dolari), depasind astfel General Electric, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Apple, McDonald’s ori Nokia. De asemenea, in acelasi an, Google a fost desemnata si compania americana cu cea mai buna reputatie.
 
In cei 14 ani de existenta, Google a dezvoltat adiacent motorului sau de cautare si alte servicii precum Google Earth, Google Chrome, Android, G-mail ori Google+.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016