Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple a castigat 120 milioane de dolari intr-un proces impotriva Samsung

Tags: apple, samsung, produse apple, preturi apple, produse samsung

Apple a castigat 120 milioane de dolari in cel de-al doilea proces intentat Samsung in SUA privind brevetele de inventie pe tehnologii pentru smartphone-uri, compania americana solicitand daune de aproape 2,2 miliarde de dolari.
Procesul a durat patru saptamani, iar juratii au decis ca Samsung a incalcat doua dintre cele patru licente aduse in discutie de Apple. Totodata, verdictul arata ca Apple a incalcat, la randul sau, un brevet Samsung, dintre cele doua aduse drept contraargument de compania sud-coreeana, potrivit Bloomberg.

Apple a incercat sa demonstreze ca smartphone-urile Galaxy produse de Samsung si sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, copiaza caracteristici ale iPhone-ului. Ambele companii au incercat sa obtina interdictii impotriva telefoanelor rivalului pe piata SUA. Procesul a vizat dispozitive mai vechi, iar cele mai multe dintre acestea nu mai sunt pe piata.

Analistii anticipeaza ca procesele dintre Apple si Samsung vor continua.

Cele doua companii au investit sute de milioane de dolari in numeroase actiuni in justitie deschise in zeci de tari, in incercarea de a castiga orice avantaj posibil pe piata smartphone-urilor, estimata la 338,2 miliarde de dolari anul trecut.

Topul vanzarilor este dominat de Samsung si Apple, insa compania sud-coreeana are o cota de piata aproape dubla fata de rivalul american datorita modelelor low-cost.

Apple a cerut daune de 2,19 miliarde de dolari, suma contestata de Samsung, care a propus despagubiri de pana la 38,4 milioane de dolari.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016