Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google face ravagii pe piata auto

Tags: google, masini, masini google, piata auto, masini autonome

Google ar putea deveni "o amenintare foarte competitiva si serioasa" pentru industria auto, daca va continua sa dezvolte agresiv masinile autonome, a declarat directorul pentru dezvoltare de produs al General Motors (GM), Mark Reuss.
GM, care lucreaza la propria tehnologie pentru masini autonome, nu se afla in cursa cu Google pentru a crea "masina fara sofer", a declarat Reuss, citat de Bloomberg.

Google a anuntat ca vrea sa produca cel putin 100 de masini complet autonome, proiectate de companie, pentru a efectua teste anul acesta. Masinile, cu doua locuri, vor avea o viteza maxima de 25 de mile (40 de kilometri) pe ora si vor fi lipsite de volan, pedala de acceleratie si pedala de frana. Anterior, Google a testat tehnologia autovehiculelor autonome folosind masini precum Toyota Prius.

"Oricine poate face orice cu suficient timp si destui bani. Daca vor, nu am nicio indoiala ca ar putea deveni o amenintare foarte serioasa si competitiva", a spus el.

GM a prezentat anul trecut tehnologia Super Cruise, cu functii de conducere semiautomata, printre care mentinerea benzii, precum si control la accelerare si franare in anumite conditii. De asemenea, producatorul auto are in China un proiect numit EN-V, pentru dezvoltarea unui autovehicul autonom.

Masinile autonome vor deveni treptat o norma in sectorul auto, a spus Reuss.

Firma de cercetare IHS Automotive estimeaza ca masinile autonome vor ajunge la vanzari de 11,8 milioane de unitati la nivel global in 2035. Pana in 2050, aproape toate masinile vor fi fara sofer, estimeaza Egil Juliussen, analist la IHS.

Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016