Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google rade de noi? Compania vrea un domeniu .LOL

Tags: google, domenii web, tld, icann, lol, domenii web personalizate

Mai degraba, s-ar zice ca vrea sa rada impreuna cu noi. Google a facut cerere pentru achizitionarea unor domenii web personalizate. Compania urmareste nu doar nume legate direct de activitatea sa, ci si unele ceva mai interesante si creative.
Intr-o postare pe blogul sau, Google a anuntat ca a facut cerere catre Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) pentru domenii precum „.google”, „.youtube”, „.doc” si „.lol”.
 
ICANN, institutia care se ocupa de acordarea domeniilor personalizate la nivel international, va anunta pe parcursul lunii iunie ce domenii vor fi adaugate portofoliului deja existent care include „.com” sau „.gov”.
 
„Se estimeaza ca in 2016 aproximativ jumatate din populatia globului va utiliza internetul, insa 50% dintre website-uri utilizeaza domeniul „.com”, care este printre primele domenii TLD (top-level domain) create in 1984. Diversitatea domeniilor de gazduire a crescut cu doar 14% in ultimii 28 de ani”, spun reprezentantii Google.
 
Compania si-a propus sa creasca numarul domeniilor personalizate din patru categorii: pentru marcile Google („.google”), pentru principalele domenii de activitate ale companiei („.docs”), pentru acele website-uri care imbunatatesc experienta online a utilizatorilor si ii ajuta sa caute anumite lucruri („.youtube”), dar si pentru paginile de amuzament („.lol”).
 
„Noi abia am inceput sa exploram potentialul domeniilor personalizate si speram ca prin aceasta masura sa le oferim utilizatorilor o mai mare diversitate a indicatoarelor in spatiul cibernetic”, adauga reprezentantii Google.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016