Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou: Chrome vine pe smartphone-urile cu Android

Tags: google chrome, internet explorer, browser web, android, smartphone

Google a decis sa inlocuiasca browser-ul web instalat in smartphone-urile cu Android cu o versiune Chrome, in dorinta de a inlatura dominatia Microsoft pe acest segment, informeaza The Guardian.
Noua versiune Chrome pentru telefoane este mai rapida si permite deschiderea unui numar nelimitat de pagini in acelasi timp. De asemenea, bookmark-urile salvate pe versiunea Chrome pentru desktop vor fi disponibile automat si in browserul Chrome de pe orice smartphone, tableta sau laptop. Utilizatorii vor putea sa vizualizeze pe telefoanele mobile ultimele pagini web deschise pe versiunea Chrome pentru desktop.
 
Google sustine ca noua versiune este mai rapida decat orice alt browser deoarece incorporeaza o tehnologie ce anticipeaza pagina pe care utilizatorul va da click, astfel incat o poate incarca in prealabil. In cadrul unei demonstratii sustinute la sediul Google din Londra, browserul Chrome a reusit sa incarce pagini cu continut rich media, precum fotografii si clipuri video, mult mai rapid decat browserul Safari al lui Apple.
 
Din pacate, browserul Chrome pentru telefoane inteligente va functiona doar in cazul smartphone-urilor ce au instalata versiunea Ice Cream Sandwich sau Android 4.0. La inceput, versiunea va fi disponibila doar pentru telefoanele ce ruleaza Android, urmand ca apoi sa existe versiuni speciale pentru toate sistemele de operare, inclusive Apple iOS.
 
Din octombrie 2008, de la lansarea browser-ului Chrome pentru desktop, cota de piata a Microsoft Internet Explorer a scazut dramatic, de la 67% la 37%, conform unei analize efectuate de StatCounter. Chrome este in prezent utilizat de peste 200 de milioane de oameni, depasind astfel browserul Firefox.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016