Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 sfaturi utile pentru orice parinte

Tags: sfaturi pentru parinti, sfaturi utile, copii, educatie, disciplina, educarea copilului

Vrei sa ai un copil cuminte, disciplinat si ordonat? Nimeni nu iti poate garanta acest lucru, insa iti putem oferi cateva sfaturi utile pentru orice parinte dornic sa isi imbunatateasca relatia cu copilul sau.
1. Atunci cand copilul tau vrea sa afle ceva, opreste-te din ceea ce faci si acorda-i toata atentia ta. Este important sa ii clarifici acestuia orice nelamurire.

2. Ofera-i copilului tau multa afectiune. Copiii adora sa fie imbratisati, tinuti de mana, in alte cuvinte, iubiti.

3. Discuta cu copilul tau despre lucrurile care il intereseaza si impartaseste-i aspecte din ziua ta.

4. Lauda-ti copilul atunci cand face un lucru bun, care iti doresti sa se repete si in viitor („Iti multumesc ca ai facut patul asa cum ti-am cerut”).

5. Copiii sunt mai dispusi sa faca prostii atunci cand se plictisesc. Asadar, pune-i la dispozitie cat mai multe jocuri si implica-l in activitati utile, atat in interior, cat si in exterior.

6. Ajuta-ti copilul sa invete noi indeltniciri aratandu-i chiar tu cum se face, apoi permitandu-i sa repete singur. De exemplu, incearca sa vorbesti cat mai politicos in familie si apoi cere-i copilului sa vorbeasca la fel de respectuos (sa spuna „multumesc”, „te rog”, etc.). Multumeste-i copilului pentru efortul depus.

7. Stabileste niste reguli clare privind comportamentul acceptat. Discuta in mod deschis si ferm toate regulile casei. Copilul trebuie sa stie care sunt consecintele in cazul in care incala aceste reguli.

8. Atunci cand copilul tau greseste, ramai calm/a si ofera-i instructiuni clare. Spune-i ce anume a gresit si cum ti-ai dori sa se comporte diferit. Lauda copilul atunci cand te asculta. Daca acesta continua sa greseasca in mod intentionat, va trebui pedepsit.

9. Stabileste-ti asteptari realiste. Nu vei avea niciodata un copil perfect, care sa nu greseasca niciodata. Daca incerci sa devii parintele perfect, vei ajunge sa iti frustrezi copilul si il vei traumatiza pe termen lung.

10. Ai grija de sanatatea ta. Daca esti stresat, nervos sau deprimat, nu ai cum sa devii dintr-o data un parinte linistit si relaxat. Incearca sa te relaxezi pe cat posibil si sa scapi de grijile cotidiene. Nu iti revarsa nervii asupra copilului.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016