Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primesti mai mult decat oferi? Iata 3 sfaturi care te vor ajuta sa ai relatii echilibrate

Tags: antreprenor, relatii, afacere, echilibru, sfaturi

Ca antreprenor, relatiile puternice pot deschide multe usi si pot ajuta la obtinerea rapida a succesului. Atunci cand iti deschizi propria afacere si esti la inceput de drum, cu siguranta vei striga dupa ajutor, iar daca vrei sa il primesti, trebuie sa te asiguri ca si tu il oferi altora in aceeasi masura.
Pe masura ce vei munci din greu pentru a-ti face relatii care sa te ajute sa iti dezvolti afacerea, poti cadea intr-o capcana, in care prieteniile se formeaza strict din interes si poti deveni chiar tu o persoana egoista, care actioneaza doar daca are ceva de castigat, desi totul a inceput cu cele mai bune intentii.

Cel mai comun semn care arata ca ai ajuns la acest stadiu este tendinta de a evita sa ii ajuti sau sa oferi putin din timpul tau celorlalti.

"Este dificil sa ii spui unei persoane in fata ca asteapta mai mult decat ofera, asa ca oamenii inventeaza scuze precum "sunt ocupata" sau "nu am prea mult timp la dispozitie", pentru a evita un potential conflict", sustine Marilyn Belleghem, consultant in relatiile de afaceri.

Asadar, atunci cand nu ti se mai raspunde la mesajele trimise, ori atunci cand oamenii iti spun ca nu mai au timp pentru tine, inseamna ca ei nu au nimic de castigat in urma relatiei de prietenie cu tine.

Cu totii suntem vinovati pentru ca dorim sa primim mai mult decat oferim de cele mai multe ori, iar o simpla reamintire poate fi tot ceea ce avem nevoie pentru ca relatiile cu cei apropiati sa isi recapete echilibrul.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii un lider mult mai generos si mai apreciat:

1) Invata mai multe despre oameni


Cand o relatie se bazeaza strict pe afaceri, oamenii incep sa se simta folositi. Asteapta o perioada scurta de timp pentru a cunoaste mai bine o persoana si a te imprieteni cu ea, inainte de a-i cere ajutorul in scop profesional. Intre timp, afla ce o preocupa, ce o pasioneaza si in ce domeniu lucreaza.

"Sa arati ca iti pasa cu adevarat sa fii prieten chiar cu un partener de afaceri il determina sa capete incredere in tine mult mai usor", explica Belleghem.


2) Arata ca ai succes

Dupa ce o persoana te ajuta cu ceva, incearca sa ii arati ca ii asculti sfatul. Spune-i ca ajutorul ei te-a condus pe un drum pe care ai cunoscut succesul pentru afacerea ta, multumeste-i si arata-i ca o apreciezi. Apoi, incearca sa o protejezi, asta va arata ca esti generos cu cei care te ajuta si ii va determina si pe ceilalti sa faca asta.

"Sa-ti impartasesti succesul este important pentru a mentine deschise relatiile de cooperare", adauga Bellghem.


3) Intreaba ce poti face pentru a fi de ajutor

De fiecare data cand intalnesti pe cineva care lucreaza in acelasi domeniu ca tine, intreaba daca poti ajuta cu ceva, chiar daca face lucruri mai importante decat tine, intentia conteaza!

"Oamenii fac in general intelegeri atunci cand exista o situatie de tip win-win (castig-castig), iar intelegerile bune intemeiaza relatii puternice", mai spune expertul in relatii de afaceri.




Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016