Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de cadouri de Craciun pentru angajatii tai

Tags: cadouri de craciun, cadouri pentru angajati, mesaje personale, cadouri in bani, prime de sarbatori

Pentru ca sarbatorile de iarna se apropie, antreprenorii deja se gandesc la cadourile/ primele pe care trebuie sa le acorde angajatilor de Craciun.

In prezent, aceste atentii din partea sefilor sunt considerate in majoritatea organizatiilor un drept, aproape obligatoriu si nu o recompensa pentru munca grea depusa in cursul anului. Oamenii se bazeaza pe aceste prime pe care sefii le acordau in trecut doar pentru a-si arata generozitatea.

Multi dintre angajati se gandesc sa plece cateva zile in vacanta sau sa isi plateasca facturile cu "cadourile" primite de Craciun de la sefii lor, care in general constau in bani. Cei mai multi dintre ei nu privesc aceste atentii ca pe simple recompense, ci ca pe o parte din venitul pe care il merita.

Ideea generala este ca organizatiile nu trebuie sa renunte la primele oferite salariatilor de Craciun, ci ar trebui ca aceste atentii sa nu constea in bani, ci mai degraba in cadouri simbolice.

Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa alegi cadoul de Craciun potrivit pentru angajatii tai:

1. Include un mesaj personal

Poti organiza o petrecere la birou, in timpul careia sa tii un discurs despre fiecare angajat in parte. De asemenea, poti scrie un biletel, o felicitare sau un e-mail personalizat pentru fiecare angajat in care sa il feliciti pentru reusitele lui (pe care trebuie sa le enumeri), sa ii spui pentru ce il apreciezi si cat de important este pentru compania ta. Orice ideea traznita care sa iti exprime sentimentele pentru angajatii tai va fi buna pentru a le arata ca iti pasa de ei. Poate cu bani ii ajuti oricand au o problema, insa in preajma sarbatorilor gandurile frumoase sunt mereu binevenite.

2. Cunoaste-ti angajatii

Sa cumperi cadouri pentru toti angajatii tai este un proces destul de dificil. Te gandesti sa cumperi acelasi produs pentru fiecare dintre ei, pentru a nu face diferente, insa oamenii au gusturi diferite si nu se multumesc cu aceleasi lucruri. In timp ce un angajat se va bucura de un cosulet cu ornamente si preparate pentru masa de Craciun, altul va prefera niste cd-uri cu colinde sau o cutie de bijuterii.

Pentru a gasi o solutie pentru aceste probleme, trebuie sa iti cunosti angajatii, sa stii ce le face placere, cu ce se ocupa in timpul liber, ce pasiuni au, eventual cateva detalii despre familia lor. O solutie pentru aceasta problema este sa ii inviti la masa intr-un restaurant select, unde sa puteti socializa, sa va cunoasteti mai bine si sa sarbatoriti impreuna incheierea unui an de munca in compania ta.

3. Elimina cadourile care constau in bani

Renunta la obiceiul de a oferi atentii in bani angajatilor tai si incearca sa faci ceva mai util. De exemplu, le poti plati cateva cursuri de specialitate, in care sa invete de la profesionisti despre ultimele noutati din domeniul in care activeaza, ceea ce va aduce imbunatatiri si afacerii tale, nu numai dezvoltarii lor sau poti organiza o excursie de doua-trei zile la munte cu intreaga ta echipa, in care sa organizati activitati de team building.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016