Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 87% dintre romani ofera cadouri de Craciun. Vezi care sunt acestea

Tags: studiu, cadouri craciun, cumpraturi craciun, daruri sarbatori

Chiar daca criza economica s-a acutizat anul acesta, majoritatea romanilor nu renunta la placerea de a oferi daruri de sarbatori. Mai exact, 87,4% dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa cumpere cadouri pentru cei dragi, bugetul alocat fiind in crestere comparativ cu anul precedent, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown.
Majoritatea persoanelor din mediul urban fac cadouri in special rudelor, precum si prietenilor si colegilor, numarul acestora fiind de 2 chiar pana la 5 persoane.

La fel ca si anul trecut, pe lista de cadouri a romanilor se afla mai ales articolele de imbracaminte si dulciurile. Acestora li se adauga jucariile, produsele cosmetice si parfumurile sau produsele decorative potrivite atat pentru rude, cat si pentru prieteni.

Peste 65% dintre respondenti declara ca se hotarasc la fata locului ce cadou sa cumpere, fara sa planifice un anume lucru. Procentul este mai mic fata de anul trecut, cand mai mult de 72% se decideau in magazin. Totusi, 42,2% pleaca la cumparaturi cu o lista de daruri potentiale.

In continuare, supermarketul, hypermarketul, mall-ul si magazinul de cartier sunt preferate de majoritate pentru cumpararea darurilor de sarbatori.

In ceea ce priveste valoarea cadourilor, aproape 20% dintre respondenti aloca intre 101 si 200 de lei, alte 15% aloca inte 400 si 500 lei, in timp ce 14% dintre respondenti aloca peste 1.000 de lei darurilor din acest an.

Studiul a fost realizat in perioada 3 – 12 Decembrie 2012 si a investigat comportamentul romanilor in ceea ce priveste cadourile oferite la acest final de an.


Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016