Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai bizari 13 indici economici

Tags: indici economici, somaj, criza economica, oameni, femei, bani

Inflatie, rata somajului, a natalitatii, acestia sunt indicatori la indemana care ne ajuta sa intelegem daca tercem sau printr-o criza economica. Se pare insa ca societatea are si alte mecanisme care reactioneaza ciudat la presiunea care-i afecteaza sanatatea. Suntem siguri insa ca nu v-ati fi gandit la niciunul dintre cei enumerati mai jos.
1. Indicele scutecelor 
Pentru a economisi, parintii schimba scutecul copiilor de mai putine ori pe zi. Acesta este un adevar. La fel ca si cel care ne arata ca, in acelasi timp, creste cantitatea de crema contra iritatiilor la bebelusi vanduta.


2. Indicele de promovare a posturilor in armata americana
Armata americana isi promoveaza un numar de posturi proportional cu tendintele pietei. In vremuri grele insa, civilii care nu-si gasesc de lucrur nu vor putea nici sa se inroleze. Pentru a evita o supraaglomerare in salile de asteptare, armata lanseaza filmulete mult mai dure despre viata de ofiter.

3. Indicele lungimii parului japonezelor
In vremuri prospere, femeile merg mult mai des la coafor sa se tunda, sa se vopseasca sau doar sa se coafeze. Daca insa dau de greu, femeile isi lasa parul mai lung. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de revista japoneza Nikkei.

4. Indicele Big Mac
Acest indice compara ratele de schimb valutar din diferite tari, pe baza pretului unui Big Mac. Revista The Economist publica o lista anuala a indicilor care arata ca exista o stransa legatura intre pretul unui Big Mac si PIB pe cap de locuitor. 

5. Indicele ospataritelor aratoase
Cu cat ospataritele sunt mai frumoase, cu atat economia este mai aproape de colaps. Daca vremurile nu sunt la restriste, oamenii frumosi pot sa-si gaseasca slujbe mult mai bine platite.

6. Indicele cravatei inguste
In timpul unor dificultati macroeconomice, barbatii isi achizitioneaza cravate, pentru a arata ca se spetesc cu munca. Cravatele tind sa se subtieze odata cu bugetul. Daca soarele apare iar pe cer, si materialul lor devine mai stralucitor.

7. Indicele consumului de bere
Consumatorii economisesc bani, nemaiesind in oras cu prietenii si preferand berea de acasa. In Europa, de exemplu, 73% dintre slujbele legate de industria berii se gasesc in afara fabricilor de bere (vezi restaurantele si barurile). Intre 2008 si 2010, rata de angajare on aceasta industrie a scazut cu 12%.

8. Indicele lungimii fustelor
Descoperit de economistul George Taylor in anii 1920, Indicele lungimii fustelor prezice tendintele pietei in functie de lungimea fustelor sau a rochiilor femeilor. Cu cat tivul este mai sus de genunchi, cu atat mai bine arata economia.

9. Indicele cautarilor pe Google
Sute de milioane de cautari sunt efectuate zilnic pe Google. Asa ca gigantul tech s-a gandit sa agregheze datele, sa vada daca iese ceva. Evrica! S-au evidentiat cateva zeci de domenii principale, printre care, la loc de cinste, somajul.

10. Indicele lenjeriei intime barbatesti
Barbatii se abtin de la cumpararea unor noi articole de lenjerie intima, sa economiseasca bani.

11. Indicele fasolei la conserva
Consumatorii se arunca asupra semipreparatelor, pentru a nu mai cheltui enorm la piata. In 2009, in Marea Britanie, s-a vandut cu 23% mai multa fasole la conserva, caci oamenii nu au mai iesit la restaurant.

12. Indicele rujului
Acest indice a fost creat de Leonard Lauder, presedinte al Estee Lauder, pentru a evidentia cum femeile, in lipsa achizitionarii unor articole scumpe, cum ar fi gentile sau pantofii, isi cumpara rujuri.

13. Numarul muscaturilor de tantari
Muscaturile de tantar se inmultesc pe timp de criza, caci, pare-mi-se, creste numarul caselor parasite, iarba este mai inalta, piscinele din spatele caselor se umplu de mizerie, baltile nu mai sut curatate. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016