Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai bune 10 orase in care sa faci afaceri. Ce criterii au fost luate in calcul?

Tags: top 10 afaceri, pib, top 10 orase, 10 orase, clasament, forbes romania

Forbes Romania a realizat recent un clasament al celor mai bune orase in care poti face afaceri in Romania. Prezentam intr-un top 10 cele mai potrivite orase din Romania in care cineva isi poate dezvolta o afacere sau in care afacerile prospera mai mult decat in alte regiuni din tara.

Pe primul loc se afla Bucuresti, cu 20% din PIB-ul tarii, fiind astfel considerat cel mai bun oras din Romania pentru afaceri.

Pe locul doi se afla Timisoara, iar pe locul trei se afla Cluj-Napoca. Pe locul patru se afla Ploiesti, iar locul cinci e ocupat de Oradea.

In continuare, in ordine descrescatoare, in top 10 au fost incluse: Constanta, Sibiu, Brasov, Pitesti si Arad.

Pentru stabilirea acestui clasament s-a tinut cont de mai multe criterii, dintre care amintim PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, castigul salarial mediu net, somajul si investitiile straine.

De asemenea, au fost avute in vedere existenta infrastructurii, stocul rezidential, polii de business, facilitatile educationale cu impact pe piata muncii si deschiderea autoritatilor locale fata de investitori.

Pentru Bucuresti, informeaza Dailybusiness.ro, PIB-ul pe cap de locuitor este 16.717 euro, salariul mediu net ajunge la 2.470 lei, PIB-ul regional se ridica la 148,9 miliarde de lei, iar numarul mediu de salariati este de 822.000.

Pentru judetul Timis, PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la 10.711 euro, salariul mediu net - 1.772 lei, PIB-ul regional - 32,6 miliarde de lei, iar numarul mediu de salariati - 210.100.

Reprezentantii Forbes Romania au declarat ca in Timisoara italienii sunt cei mai numerosi investitori straini, insa cetatenii americani sunt cei care aduc cel mai mare capital strain.

In Cluj, PIB-ul pe cap de locuitor este 7.227 euro, salariul mediu net - 1.796 lei, PIB-ul regional - 22,2 miliarde de lei, in timp ce numarul mediu al salariatilor este de 187.200.



Sursa
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016