Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce renunta americanii in favoarea Internetului

Tags: americani, internet, sex, cafea, studiu

Doua treimi din americani ar renunta la cafea si 21% dintre ei ar face uitat si sexul timp de un an, numai sa renunte la Internet, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de Boston Consulting Group (BCG), citat de Bloomberg. Internetul intra astfel in randul utilitatilor, precum electricitatea sau apa.
BCG a intervievat 1.000 de utilizatori de Internet din fiecare tara G20.

Veniturile atrase de Internet in cadrul statelor G20 vor ajunge la 4.200 miliarde de dolari in 2016, aproape dublu fata de nivelul inrgistrat anul trecut. SUA genereaza in prezent aproximativ o treime din economia Internetului, pondere care va scadea la 25% pana in 2016.

Americanul obisnuit ar alege sa stea offline vreme de un an doar pentru 2.500 de dolari lunar, conform sondajului efectuat de BCG in statele G20, cele mai mari economii ale lumii. La nivelul G20, utilizatorii de Internet ar cere sa fie platiti cu intre 3 si 6% din venitul anual pentru a nu accesa Internetul timp de un an.

Cele mai importante servicii sunt cautarea, email-ul, online banking si serviciile de investitii.

Daca ar fi o tara, economia Internetului ar ajunge in top cinci, in spatele Statelor Unite, Chinei, Japoniei si Indiei si inaintea Germaniei. Cat despre Statele Unite, contributia web-ului la PIB-ul din 2010 a depasit-o pe cea a guvernului federal. 

Pana in 2016, numarul total al utilizatorilor de Internet va urca la 3 miliarde, de la 1,9 miliarde in 2010. Economia online a totalizat 2.500 miliarde de dolari anul trecut in tarile G20, potrivit estimarilor BCG. In acelasi timp, studiul a descoperit ca experienta online este apreciata la maximum in randul categoriilor de varsta extreme: copii si varstnici.
 
Accesul de pe terminale mobile va deveni tot mai important, conexiunea la Internet urmand, in 2016, sa se realizeze in proportie de 80% de pe telefoane inteligente si tablete.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016