Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii pot beneficia de indemnizatie de somaj de la varsta de 16 ani

Tags: somaj, indemnizatie somaj, acte somaj, locuri de munca

Tinerii in varsta de minim 16 ani, care au absolvit cel putin 10 clase, pot beneficia de o indemnizatie de somaj de 250 de lei, pentru o perioada de sase luni, daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca in maxim 60 de zile de la data absolvirii.
Absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, reprezentand 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj (in valoare de 500 de lei in 2014, n.r.), potrivit unui comunicat al Agentiei Municipale de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti.

Acestia trebuie sa se inregistreze la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala).

Actele necesare pentru inregistrarea absolventului la agentia de ocupare a fortei de munca sunt:

- actul de identitate in original si copie,
- actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie,
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.



Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016