Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cine mai primeste in acest an prime de Craciun

Tags: prime de sarbatori, bonusuri pentru performanta, cadouri de craciun, recompense pentru angajati

Apropierea sarbatorilor de iarna reprezinta un motiv de bucurie pentru angajatii romani din mai multe motive: zile libere de la serviciu, timp liber petrecut alaturi de cei dragi si cel mai important, primele pe care le primesc de Craciun de la sefi.
Indiferent ca sunt rasplatiti in bani, bonuri de masa sau produse alimentare, ideea este ca romanii sunt obisnuiti sa primeasca ceva de la angajatori inainte de sarbatorile de iarna.
 
Anul 2012 se pare ca le va aduce o mare surpriza angajatilor care se asteapta sa primeasca prime de Craciun, deoarece doar jumatate dintre angajatorii care au oferit daruri in 2011 si-au pastrat obiceiul si in prezent. In plus, bonusurile sunt tot mai mici de la un an la altul, exceptia aplicandu-se doar in multinationale.
 
Ultimul studiu realizat de Price Waterhouse Coopers arata ca pentru cei mai multi angajati, primele s-au transformat in mici atentii si ca sunt foarte putini cei care mai primesc bani, iar cei mai multi primesc un cos cu produse traditionale de Craciun, cu care ar trebuie sa fie multumiti pentru ca sunt si mai multi cei care nu primesc nimic.
 
Daca in 2011 doar 40% dintre companiile din Romania au oferit daruri de Craciun salariatilor, procentul celor darnici se preconizeaza ca va scadea cu jumatate in 2012, potrivit aceluiasi studiu, iar valoarea primelor pe care le-ar putea primi cei mai norocosi dintre angajati ar putea ajunge pana la 200 de euro. 
 
In cadrul multinationalelor lucrurile stau diferit, iar numarul angajatorilor care vor oferi prime de Craciun este mai mare cu 70% fata de restul companiilor. Muncitorii din multinationale vor primi diferite sume de bani, cu exceptia celor care lucreaza in consultanta si retail care se vor multumi cu alt tip de bonificatie. 
 
Angajatii care realizeaza studii de piata vor primi bonuri in valoare de 150 de lei, iar angajatilor loiali li se pregatesc si alt tip de surprize. Alti angajatori mai isteti au gasit o modalitate diferita de a-si rasplati angajatii. In loc de bani, le ofera zile libere de sarbatori, doar sunt creativi romanii!


 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016