Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa ai sau sa nu ai multi prieteni pe Facebook?

Tags: fenomenul social media, retele de socializare, utilizatori romani, situatie economica

Fenomenul social media este tot mai raspandit si majoritatea oamenilor au cont pe cel putin o retea de socializarea. Datele arata ca in Romania reteaua de socializare Facebook este cea mai agreata de catre utilizatori.
In timp ce unii oamenii nu accepta solicitari de prietenie din partea persoanelor pe care nu le cunosc, cei mai multi insa prefera sa aiba un numar cat mai mare de prieteni virtuali, chiar daca nu le-au vazut pe aceste persoane niciodata fata in fata.
 
Cercetatorii care au studiat fenomenul social media sustin ca numarul de prieteni pe care oamenii il au pe Facebook sau pe orice alta retea de socializare depinde de succesul, aspectul sau de domeniul de care se ocupa utilizatorul, ori de cat de des acesta se muta si leaga noi prietenii.
 
Oamenii de stiinta sustin ca nu exista un numar potrivit de prieteni pe care fiecare utilizator trebuie sa il aiba, ba chiar acesta depinde de fiecare tara in parte, dar si de factorii de tip socio-economic.
 
Pentru a avea succes in domeniul social media este indicat sa utilizezi cat mai multe strategii, cum ar fi:
Fii un bun prieten, socializeaza constant cu prietenii tai si tine-i la curent cu ultimele informatii din viata ta!
Multumeste-le celor care iti apreciaza postarile, comentariile si fotografiile si care distribuie mai departe informatiile tale. 
Ureaza-le "La multi ani" prietenilor de pe contul tau de Facebook si felicita-i atunci cand castiga premii sau sunt implicati in proiecte si evenimente importante.
 
Beneficiile utilizarii diverselor strategii in cadrul retelelor de socializare sunt explicate si de profesorul de psihologie Shigehiro Oishi de la Universitatea Virginia:
 
"In era Facebook, multi americani tind sa opteze pentru o strategie globala superficiala in privinta retelelor de socializare. In afara Statelor Unite, a avea multi prieteni pe retelele de socializare nu este un lucru vazut cu ochi buni peste tot", adauga cercetatorul.
 
Profesorul de la Universitatea Virginia, care a coordonat si un studiu pe aceasta tema, explica de ce prefera oamenii sa aiba multi prieteni pe retelele de socializare:
 
Cand situatia economica este buna, prietenii tai nu au atat de multa nevoie de ajutor de la tine, fie pentru a plati o factura de la spital sau pentru a sta cu copiii lor, asa ca o retea larga de prieteni este usor de mentinut, dar atunci cand situatia financiara nu este atat de buna, a avea multi prieteni poate duce la costuri mai mari, atat in privinta timpului, cat si a resurselor.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016