Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce social media e doar o parte din ecuatie

Tags: social media, plan de afaceri, strategie de marketing, comenzi, public tinta

Inainte sa credem ca social media este cheia tuturor intrebarilor pe care le implica o afacere in online, trebuie sa ne amintim ca acest fenomen este doar o mica parte din ceea ce inseamna, in realitate, un business online. In plus, din ce in ce mai multi specialisti sunt de parere ca fenomenul social media este supraevaluat in aceasta perioada. Spre ce ne indreptam, inca nu avem cum sa ghicim, dar este important sa stim cum sa investim timp si bani in mod echitabil.
De multe ori ni se intampla sa pornim de la ideea gresita ca daca ne lansam o pagina de Facebook pentru afacerea noastra si daca adunam un numar important de fani, comenzile vor incepe sa apara ca ciupercile dupa ploaie. Nimic mai fals. Inainte de a spera ca utilizatorii Facebook vor deveni clienti intr-o secunda, ar trebui sa analizam ce inseamna conversia acestora in potentiali clienti. Mai exact, cum ii ducem de pe Facebook pe site si cum ii convingem sa cumpere.

In plus, de foarte multe ori conturile pe care le facem pe Twitter sau Facebook pentru afacerea noastra nu reusesc sa pastreze decat o perioada conexiunea intre afacere si retea. Linia intre brand si sharingul exacerbat de videoclipuri de pe YouTube este foarte usor de trecut.

Daca ne bazam numai pe social media, inseamna ca ne lipseste un plan de afaceri si strategia de marketing. Si mai inseamna ca nu vedem social media doar ca pe un element integrat intr-o campanie de marketing.

Ce avem de facut? Ei bine, ar trebui sa ne cunoastem foarte bine locul pe piata si pozitionarea fata de audienta. Sa avem un produs bine definit si sa fim capabili sa ne descriem publicul tinta si modul in care vom ajunge la el. Sa intelegem in ce mod se integreaza social media in acest peisaj. Si sa avem o strategie eficienta pentru momentul in care comenzile vor incepe sa curga.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016