Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne ca interlocutorul tau minte

Tags: oameni mincinosi, depistarea minciunii, limbajul trupului, zambet fals, limbaj verbal, limbaj nonverbal

Nu ti-ar placea sa stii atunci cand cineva te minte? Daca am putea intelege anumite semnale pe care orice om le transmite in mod involuntar atunci cand nu spune adevarul, viata noastra ar fi mult mai putin complicata.
 
De multe ori, cu toate ca instinctul ne spune ca cineva nu spune adevarul, alegem sa ne ignoram simturile si sa dam crezare unei persoane mincinoase. Insa acest "instinct" nu este altceva decat un mesaj transmis de creier, care ne indeamna sa ne protejam si sa fim mai atenti.
 
Oamenii interactioneaza atat prin limbaj verbal, cat si prin limbaj nonverbal. Atunci cand cele doua moduri de interactionare nu sunt contradictorii, adica mesajul exprimat prin vorbe este reflectat si de limbajul trupului, cealalta persoana va accepta acest mesaj ca fiind adevarat. Insa atunci cand exista o contradictie intre ceea ce spunem si modul in care o spunem, interlocutorul nostru devine constient ca ceva nu este tocmai in regula.
 
Cum iti poti da seama cand cineva minte?
 
1. Schimbarea pozitiei corpului poate indica faptul ca o persoana minte. Daca cineva sta picior peste picior, insa atunci cand trebuie sa raspunda unei intrebari, isi schimba brusc pozitia picioarelor, este posibil ca acesta sa nu fie tocmai sincer. Atunci cand mintim, nu ne simtim confortabil, prin urmare, simtim nevoia sa schimbam pozitia corpului.
 
2. Miscarile inconstiente ale corpului, cum ar fi tremuratul mainilor sau al picioarelor, strangerea mainilor, strangerea coapselor. Miscarea inainte si inapoi a corpului este un alt indicator al minciunii.
 
Daca persoana respectiva isi intoarce picioarele in alta directie, departe de interlocutor, inseamna ca este probabil ca aceasta sa minta. Acelasi lucru este valabil si in cazul bazinului. Intoarcerea bazinului in alta directie, ca si cum persoana ar dori sa se protejeze, este un alt indicator al minciunii.
 
3. Schimbarea ritmului respiratiei ar trebui sa iti dea de banuit. Daca interlocutorul tau respira dintr-o data adanc de mai multe ori sau respira sacadat, inseamna ca ceva este in neregula. Atunci cand spunem o minciuna, bataile inimii ni se accelereaza, iar respiratia devine mai rapida, astfel ca micinosul simte nevoia sa respire adanc pentru a se linisti.
 
4. Zambetul fals este un alt indicator al minciunii. O persoana care minte are tendinta sa zambeasca mai des si, uneori, acest zambet nu este justificat. Zambetul fals si prietenia exagerata sunt semne clare prin care mincinosul incearca sa compenseze pentru minciunile spuse.
 
5. Familiaritatea excesiva. O persoana mincinoasa are tendinta de a se apropia mai mult de celalalt, pentru a-si masca astfel intentiile si faptul ca se simte incomod. Este posibil ca o astfel de persoana sa iti invadeze spatiul intim, cu scopul de a-ti inlatura suspiciunile. Este mult mai greu sa iti dai seama ca cineva minte atunci cand persoana respectiva este extrem de prietenoasa si se apropie de tine. Insa, daca observi o familiaritate sau o prietenie excesiva, care nu isi au rostul, e cazul sa te pui in garda.
 
Este important sa dam crezare instinctului, atunci cand acesta ne spune ca ceva nu este in regula, pentru ca, de cele mai multe ori, are dreptate.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

5 semne de minciuna 22-Iun-2012 17:09:22
5 semne ale interlocutorului de minciuna

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016