Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci rost de inca o luna in fiecare an

Tags: timp, prioritiza, sarcini, management

Timpul este resursa cea mai valoroasa si, pana ne dam seama de asta, vom continua sa ne intrebam unde s-a scurs. Daca va ganditi la toate momentele in care v-ati confruntat cu esecuri (pierderea unei vanzari, ruperea unei legaturi amoroase etc.) si daca va intrebati cum -ar fi ajutat mai mult timp la dispozitie, raspunsul este ENORM.
Este asadar momentul in care sa asimilam in doar 10 minute abilitati de management care vor creste productivitatea cu cel putin 20%. Solutia pe care v-o propunem va ajuta sa castigati o ora in plus zilnic, ceea ce, cumulat, adauga inca o luna anului dumneavoastra.

Metoda

Trebuie sa va angajati sa incercati metoda cel putin 30 de zile. Va garantam ca apoi nu va veti mai uita inapoi.

Saptamana unu

Notati tot ce aveti de facut ziua umatoare. Este recomandabil sa completati zilnic o astfel de lista.

Prioritizati apoi sarcinile. Dar fiti atenti sa nu le acordati o valoarea mai mare doar pentru ca sunt activitati agreabile. Cel mai bine ar fi sa finalizati prima data ce nu va place si lasati activitatile interesante sa ia forma unor recompense.

La sfarsitul fiecarei zile, s-ar putea sa aveti unele sarcini nedefinitivate si sa va simtiti tentat sa le translatati pe ziua urmatoare. Multe se pot intampla intr-o zi si ce e important azi poate sa nu fie important maine.

In timpul unei zile normale de lucru, trebuie sa aveti in vedere neasteptatul, elementul supriza. Asa ca, in prima saptamana a exercitiului, luati aminte cat timp consuma acesta.

Saptamana doi

Alocati marje de timp pentru elementul supriza, ceea ce inseamna sa continuati la fel ca in saptamana unu, dar concentrati-va si pe inopinat. In plus, observati cat timp va ia fiecare timp de activitate in parte.

Saptamana trei

Formati-va un obicei din a plasa activitatile pe momente ale zilei, in functie de specificul lor. Acum stiti deja ce puteti face intr-o zi si in cata vreme.

Cand va scrieti lista de sarcini si stabiliti limite orare, prioritizati-le, nu inainte de a va pune trei intrebari:

chiar trebuie sa fac asta? Daca raspunsul este "nu", delegati;
 
trebuie sa fac asta azi (cu alte cuvint intampla daca inchid ochii?). Daca raspunsul este "nu", de ce mai apare pe lista?
 
aceasta sarcina adauga valoare companiei sau CV-ului meu? Daca raspunsul este "nu", de ce v-ati gandit la ea in primul rand?

Ce parere aveti?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016