Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata cum sa inseninezi o zi mohorata

Tags: gandire pozitiva, optimism, lucruri bune, stare de spirit

Te-ai trezit prost dispus si vezi lumea in negru? Nu-i bai, poti reveni la normal si sa eviti un colaps mental daca vei lua in considerare urmatoarele:
1. Aminteste-ti faptul ca trecutul nu este egal cu viitorul
Nu exista ghinion. Nu mai crede ca daca ceva rau s-a intamplat in trecut, o sa se intample si in viitor.
 
2. Nu face profetii care se autoimplinesc
Daca esti ferm convins ca ziua va fi groaznica, doar fiindca te-ai trezit prost dispus, stai linistit: chiar asa va fi. Vei ajunge sa faci sau sa zici ceva prin care sa te asiguri ca profetia se implineste.
 
3. Nu te pierde in detalii
Incearca sa privesti lucrurile in perspectiva, in loc sa te concentrezi asupra detaliilor. Oricat de nefericit ai fi astazi, cu siguranta ca peste doua saptamani vei fi uitat complet motivul acestei nemultumiri.
 
4. Schimba-ti viziunea cu privire la ce e "bun" si ce e "rau"
In loc sa cauti perfectiunea, bucura-te de fiecare zi. Hotaraste sa consideri o zi ca fiind buna nu daca totul merge perfect, ci daca nu ti se intampla un rau major. Asa iti va fi mult mai usor sa fii multumit.
 
5. Imbunatateste-ti starea de spirit
Corpul si mintea sunt in legatura directa. Daca ai o stare de spirit proasta, vei fi mai obosit iar dispozitia ti se va inrautati. Alege sa depasesti aceasta stare. Motiveaza-te.
 
6. Concentreaza-te asupra lucrurilor bune
Esti convins ca ai parte de o zi proasta pentru simplul motiv ca te concentrezi asupra lucrurilor care au mers prost in prima parte a zilei. Cu siguranta ca exista insa multe alte lucruri bune care ti s-au intamplat in ziua respectiva. Daca ti-e greu sa le vizualizezi, incearca sa faci o lista si vei descoperi mult mai multe decat ai crede.
 
7. Asteapta-te sa se intample lucruri bune
Daca vei adopta o atitudine posomorata, vei observa doar probleme in jurul tau. In schimb, alege sa privesti viitorul cu optimism si sa vizualizezi lucrurile minunate care se vor intampla.

Via Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016