Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce mesaj exprima culoarea brandului tau?

Tags: culori, mesaj, branding, brand, importanta culorilor, influenta, imaginea brandului

Esti constient de importanta culorilor in branding? Fiecare companie de renume se deosebeste printr-o culoare. Aceste companii au inteles deja cat de importanta este culoarea pentru imaginea brandului si cat de mult influenteaza aceasta consumatorii. Culoarea poate transmite un mesaj mai puternic si mai eficient decat orice alta metoda de comunicare.
Este important sa alegi culoarea potrivita pentru brandul tau. Aceasta este culoarea ce ar trebui sa apara pe toate materialele promotionale, ambalajele produselor, etc. Alegerea culorii potrivite este un element esential, avand in vedere ca fiecare culoare are o alta insemnatate.
 
Verdele
Aceasta culoare denota sanatate, vitalitate, prospetime si calm. Insa insemnatatea verdelui difera in functie de nuanta. Nuantele mai inchise de verde sunt asociate prestigiuliu si bogatiei, in timp ce nuantele mai deschise au un efect linistitor.
 
Rosul
Rosul creste bataile inimii si intensifica respiratia. Prin urmare, aceasta culoare este asociata agresivitatii, energiei, provocarii si pasiunii. Rosul poate exprima pericolul sau lucrurile interzise.
 
Albastrul
Albastrul este preferat de institutiile financiare deoarece inspira incredere si stabilitate. Aceasta culoare exprima siguranta, fiabilitate, onestitate. Fiind deseori asociata marii si cerului, albastrul este linistitor si placut de toata lumea.
 
Movul
Movul este o culoare preferata de persoanele creative. Aceasta culoare are un aer sofisticat, misterios, ducandu-ne cu gandul la regalitate si spiritualitate. Culoarea lavandei evoca nostalgie si sentimentalism.
 
Galbenul
In fiecare cultura, galbenul este asociat soarelui. Asadar, acesta denota optimism, positivism, caldura si luminozitate. Anumite nuante de galben au rolul de a motiva si de a stimula gandirea creativa si ofera o doza de energie. Aceasta culoare iese foarte usor in evidenta, fiind observata imediat de consumator.
 
Maroul
Aceasta culoare pamanteasca exprima stabilitate, durabilitate si simplitate. Poate insa sa starneasca emotii negative in randul unor persoane, care asociaza aceasta culoare cu murdaria.
 
Portocaliul
Portocaliul evoca exuberanta si vitalitate. Aceasta culoare este deseori considerata a fi copilaroasa sau superficiala. Nuantele de culoarea piersicii sunt adecvate pentru restaurante, saloane de infrumusetare si servicii medicale.
 
Rozul
Mesajul exprimat de aceasta culoare variaza in functie de intensitate. Rozul aprins exprima energie, tinerete, distractie si poate fi utilizat pentru produsele mai ieftine destinate femeilor sau fetelor tinere. Nuantele mai deschise sunt mai romantice si sunt in general mai apreciate de marea majoritate.
 
Albul
Albul exprima puritate, curatenie, simplitate. Albul va atrage intotdeauna atentia consumatorilor. Este deseori folosit pentru produsele destinate bebelusilor si cele destinate sanatatii.
 
Negrul
Negrul este o culoare puternica, indrazneata, serioasa. Are un aer sofisticat si provocator. Aceasta culoare este potrivita pentru produsele scumpe, de lux.
 
Toate aceste culori sunt impartite in doua categorii: culori calde si culori reci. In general, culorile calde, precum rosul si galbenul, exprima energie si vitalitate, in timp ce culorile reci, precum albastrul, sunt mai rezervate, exprimand liniste si calm. 

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016