Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla care sunt cele trei lucruri care vor schimba orasele lumii pentru totdeauna

Tags: munca in echipa, comunitati interactive, jocuri pe facebook, dezvoltarea tehnologiei

In secolul in care ne aflam suntem condusi de tehnologie. De asemenea, in acelasi ritm alert in care avanseaza tehnologia, orasele se schimba si ele. Intr-un studiu realizat de Institutul Brookings s-au identificat cateva din acele "ingrediente" care fac orasele in care locuim sa functioneze atat de bine.
Succesul multora dintre orasele de astazi consta in parteneriatele pe care acestea le incheie cu afacerile mari. De exemplu, de curand, orasul Boston a anuntat un parteneriat cu compania SAP Urban Matters. Parteneriatul are ca scopuri dezvoltarea unei companii de software dar si a intregului oras Boston.

Aceasta noua modalitate de dezvoltare are la baza mobilitatea si inovatia. Atat marile afaceri cat si orasele trebuie sa infrunte greutatile economice de care civilizatia se loveste din ce in ce mai mult in ziua de astazi.

Iata cele trei modalitati prin care orasele lumii se vor schimba pentru totdeauna:

1. Angajarea prin intermediul smartphone-ului

Pentru corporatii este o adevarata provocare sa angajeze atat personalul cat si sa isi aleaga clientii, pe cealalta parte orasele ii gazduiesc pe toti cei care vor sa se stabileasca in locul respectiv. Serviciile nu functioneaza atunci cand oamenii nu cer aceste lucruri, altfel spus, fara cerere nu exista oferta. Acelasi lucru se intampla si in cazul oraselor. Avand in vedere faptul ca tehnologia ne conduce viata in ultimul timp, atat marile afaceri, cat si orasele sunt implicate in fenomenul de Social Media.
Daca inainte ni se parea ceva normal sa gasim un site sau un cont de Facebook sau Twitter al unei afaceri, astazi putem gasi acelasi tip de informatii si detalii despre orasele in care traim. Putine sunt acele orase care nu au conturi pe retelele de socializare in ziua de astazi. Precum corporatiile, orasele folosesc aplicatii pentru a-si imbunatati serviciile, chiar mai mult decat atat, s-a ajuns la o performanta incat astazi sunt posibile si angajarile prin intermediu smartphone-ului, intrucat este mai practic decat un calculator si tot mai nelipsit din buzunarelor oamenilor de pretutindeni.

2. Jocurile de pe Facebook si comunitatile interactive

O alta moda care circula prin orasele din ziua de astazi o reprezinta jocurile. Mai mult decat atat, s-a dovedit faptul ca jocurile de pe retelele de socializare ii ajuta pe oamenii de rand sa inteleaga greutatile prin care trec persoanele care se afla fie in spatele unei afaceri de succes, fie in spatele unui oras care intampina probleme. Aceste jocuri au ca scop instruirea oamenilor atunci cand sunt nevoiti sa se descurce cu o problema de ordin administrativ. Prin intermediul acestor jocuri oamenii ii vor putea intelege mult mai usor pe cei care se afla atat la conducerea afacerilor mari, cat si pe cei care conduc orasul in care locuiesc.

3. Mai putina birocratie si mai multa munca in echipa

Afacerile pierd foarte mult timp atunci cand vine vorba de dezvoltarea propriei culturi. De asemenea, cel mai important lucru pentru un oras il reprezinta cultura, productivitatea si inovatia. In plus, astazi, se pune mai putin accent pe birocratie si mai mult pe munca in echipa, acesta este motivul principal pentru care atat companiile, cat si orasele incurajeaza din ce in ce mai mult liderii de echipa.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016