Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce te concentrezi mai bine atunci cand esti obosit

Tags: putere de concentrare, imbunatatirea atentiei, atentie distrasa, creier obosit

Cu siguranta ai primit numeroase sfaturi si ai citit diverse articole care sustineau ca cei care dorm cel putin opt ore pe noapte vor deveni inteligenti si fericiti.
Ceea ce nu stiai pana acum este ca acea energie acumulata in noptile in care dormi cel putin opt ore nu este benefica celor care trebuie sa se concentreze pe sarcini dificile si sa indeplineasca obiective importante.
 
Specialistul Swizec Teller a explicat de ce se pot concentra oamenii mai bine atunci cand creierul lor este obosit. Acesta sustine ca desi tu te simti obosit, creierul tau nu isi pierde puterea de concentrare.
 
"Obisnuiam sa consum mult ceai sau orice alta bautura energizanta inainte de a ma incepe sa lucrez la proiecte care imi stimulau capacitatea de concentrare, deoarece credeam ca imi ofera energia necesara. In timp am observat cum efectul lor ducea catre o stare de hiperactivitate. In urmatoarele secunde imi verificam notificarile de pe Twitter, deschideam televizorul sa aflu ultimele stiri, nu aveam stare si zumzaiam dintr-un loc in altul.
 
Probabil ai impresia ca toata aceasta energie ma ajuta sa ma concentrez mai bine la ceea ce aveam de facut, insa te inseli! Aveam o energie exagerata si o putere a mintii poate chiar peste masura, insa in loc sa ma ajute sa ma concentrez pe ceea ce aveam de facut, ma impiedicau sa fiu atent la acelasi lucru mai mult de doua secunde.
 
In schimb, atunci cand ma simt usor obosit, trebuie doar sa ma asez pe scaun si sa ma apuc de treaba. Desi sunt obosit, gasesc puterea de a lucra si de a-mi mentine atentia pe ceea ce am de facut ore in sir, fara sa imi treaca prin minte sa imi verific notificarile de pe Facebook sau Twitter. Este ca si cum internetul ar inceta sa mai existe", explica specialistul.
 
In concluzie, atunci cand esti incarcat cu energie nu poti sa te concentrezi asupra muncii, deoarece atentia ta este distrasa in cat mai multe directii. La inceput vei avea impresia ca poti rezolva mai multe sarcini in acelasi timp, dar de fapt tu treci de la un lucru la altul fara sa termini nici unul dintre ele.  


 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016