Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 moduri de a fi fericit

Tags: fericire, optimism, atitudine pozitiva, cum sa fii fericit, inventivitate, respect

"Fericirea este un obicei – cultiv-o", spunea Elbert Hubbard. Vrei sa fii fericit? Evident, oricine isi doreste asta. Iata cateva din lucrurile pe care oamenii fericiti le-au inteles deja.
1. Aprecieaza viata
Bucura-te de fiecare zi in parte si concentreaza-te asupra lucrurilor frumoase, pozitive din viata ta. Nu te lasa doborat de lucrurile marunte.
 
2. Alege-ti cu intelepciune prietenii
Inconjoara-te de persoane pozitive, care sa-ti impartaseasca valorile si convingerile. Doar astfel de prieteni te vor incuraja si ajuta sa-ti urmezi visele si sa iti imbunatatesti stima de sine.
 
3. Respecta-i pe ceilalti
Respecta convingerile celorlalti si nu incerca sa ii schimbi.
 
4. Invata mereu lucruri noi
Fii mereu la curent cu ce se intampla in lume. Dezvolta noi aptitudini si incearca activitati noi.
 
5. Fii inventiv
Renunta la autocompatimire. Cand te confrunti cu o problema sau o provocare, gandeste-te imediat la solutiile posibile. Nu te descumpani, ci priveste fiecare obstacol ca pe o oportunitate de invatare si de realizare a unei schimbari pozitive.
 
6. Fa ceea ce iti place
Unele statistici arata ca pana la 80% dintre oameni isi urasc slujbele. Avand in vedere cat de mult timp petrecem la munca, e de la sine inteles de ce sunt atatia oameni nefericiti. Alege sa faci ceea ce iti place, in loc sa optezi pentru un job foarte bine platit, dar care nu iti aduce satisfactii personale. Ofera-ti timp de relaxare.
 
7. Nu lua totul in serios
Razi ori de cate ori ai ocazia. Poti gasi ceva amuzant in aproape orice situatie. Nu mai privi totul cu seriozitate, ci incearca sa te detasezi.
 
8. Renunta la resentimente
Resentimentele iti fac doar tie rau. Iarta-i pe ceialalti pentru a-ti gasi chiar tu pacea sufleteasca. Iar cand tu esti cel care greseste, recunoaste-ti greseala si apoi iarta-ti abaterea.
 
9. Vezi-ti de viata ta, nu de a altora
Ai grija de tine si de familia ta si creeaza viata pe care ti-o doresti. Nu te lasa coplesit de ce fac sau zic cei din jur si nu ii judeca pe ceilalti. Fiecare are dreptul sa isi traiasca viata asa cum are chef, inclusiv tu.
 
10. Ai incredere in tine
Nu incerca sa fii altceva decat esti. Descopera cine esti, ce iti place si ce nu. Ai incredere in tine si nu iti pune mereu la indoiala convingerile, indiferent de ce zic ceilalti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Traian 01-Iun-2012 18:27:39
Excelent articol !!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016