Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tratam cele mai frecvente afectiuni cauzate de stres

Tags: stres, tratarea afectiunilor, boli cauzate de stres, dureri, tratament natural, dureri de cap

Stresul, acest ucigas tacut, ne face uneori viata de-a dreptul insuportabila. Acesta este responsabil pentru multe dureri si afectiuni, cum ar fi durerile de cap, problemele cu tenul, oboseala cronica, cresterea in greutate si slabirea sistemului imunitar. Va oferim mai jos cateva sfaturi utile privind tratarea pe cale naturala a celor mai frevente afectiuni cauzate de stres.
Durerile de cap
Suparatoarele dureri de cap pot fi cauzate de stres, mai precis de fluctuatiile de la nivelul neurotransmitatorilor (serotonina si endorfine). S-a descoperit insa ca doar 10 minute de relaxare pe zi pot elimina tensiunile care declanseaza durerile de cap.
 
Sfat: Asezati-va intr-un loc linistit si inchideti ochii. Inspirati adanc pe nas, tineti aerul in piept timp de 5 secunde, apoi expirati. Studiile au demonstrat ca acest exercitiu simplu de respiratie poate reduce tensiunea arteriala si ofera un stare generala de bine.
 
Problemele cu tenul
O zi extrem de stresanta isi pune amprenta asupra tenului. Hormonii de stres favorizeaza aparitia imperfectiunilor si a acneei.
 
Sfat: Beti apa calda cu suc de lamaie. Aceasta ajuta la detoxifierea pielii. De asemenea, va puteti masa intreg corpul cu un burete aspru, pentru a favoriza circulatia sangelui.
 
Senzatia de gat rigid
Dupa o zi obositoare de munca, putem ajunge acasa cu o senzatie de gat rigid, datorita tensiunii acumulate pe parcursul zilei.
 
Sfat: Relaxati-va si incercati metodele de hidroterapie: umpleti cada cu apa cat mai rece cu putinta, apoi adaugati apa calda. Alternati intre apa rece si cea calda de trei, patru ori. Puteti de asemenea incerca sa faceti dus rece sau sa va stropiti cu apa rece timp de 10 – 60 secunde. Schimbarea drastica de temperatura favorizeaza eliminarea toxinelor din organism si deschiderea vaselor de sange.
 
Oboseala cronica
Daca nu va puteti opri din cascat, inseamna ca nu v-ati odihnit suficient. Daca nu dormiti suficient noaptea, veti suferi in timpul zilei: veti avea schimbari bruste de dispozitie si veti fi irascibil si nervos.
 
Sfat: Daca stresul va impiedica sa va odihniti corespunzator noaptea, incercati metoda de oprire a gandurilor: imaginati-va un semn „Stop” ori de cate ori incepeti sa va ingrijorati. O alta metoda eficienta impotriva insomniilor este relaxarea progresiva a muschilor: incepand cu degetele de la picioare, incordati-va muschii din zona respectiva, apoi continuati asa cu fiecare zona de muschi.
 
Cresterea in greutate
Stresul favorizeaza cresterea in greutate. Unele studii indica faptul ca persoanele care sufera de stres devin imune la secretia continua de adrenalina. In loc sa arda mai multe calorii, corpul produce mai mult cortizol, un hormon al stresului care favorizeaza ingrasarea.
 
Sfat: In loc sa alegeti mancarurile de tip fast-food si dulciurile atunci cand sunteti stresat, faceti o scurta plimbare pe jos. Exercitiile fizice ajuta la eliminarea stresului. De asemenea, este important sa inlocuiti gustarile nesanatoase, bogate in grasimi, cu altele sanatoase: cereale integrale, banane, avocado, spanac, brocoli – toate acestea contin vitamina B, care ne da o stare de bine.
 
Sistem imunitar slabit
Stresul ne slabeste sistemul imunitar si inrautateste anumite afectiuni, precum astmul, diabetul sau hipertensiunea.
 
Sfat: Radeti cat mai mult! Rasul ajuta la eliminarea stresului si ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016