Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi pentru dezvoltarea unei retele puternice pe LinkedIn

Tags: dezvoltare retea, linkedin, retele de socializare, grupuri targetate, experienta profesionala, oportunitati de afaceri, angajare

LinkedIn ramane cea mai populara retea adresata profesionistilor din orice domeniu, unde poti gasi multe oportunitati de afaceri si de angajare. Cum poti reusi sa iti dezvolti o retea strategica pe LinkedIn pentru a atrage cat mai multi clienti potentiali si parteneri de afaceri? Va trebui sa implementezi urmatoarele sfaturi utile.
1. Optimizeaza-ti profilul
Un prim pas in optimizarea profilului de LinkedIn ar fi sa iti actualizezi poza de profil. Este important de asemenea sa iti actualizezi experienta si realizarile pe plan profesional. Asigura-te intotdeauna ca informatiile incluse sunt de actualitate.
 
2. Spune-le oamenilor cine esti si cum ii poti ajuta
Trebuie sa captezi atentia oamenilor inca din primele randuri, de preferat inca din titlu. Cineva care citeste titlul profilului tau ar trebui sa isi dea seama imediat ce ai tu de oferit si de ce ar trebui sa fie interesat de persoana ta. Fii clar si precis.
 
3. Completeaza toate sectiunile referitoare la experienta profesionala
Nu ai cum sa stii cine te va cauta pe LinkedIn: un fost coleg care vrea sa-ti prezinta o oportunitate de afacri, o veche cunostinta sau un fost sef. Este important sa incluzi intreaga activitate profesionala in profilul LinkedIn, chiar si amanuntele aparent nesemnificative. Include si institutiile de invatamant absolvite.
 
4. Alatura-te unor grupuri specifice
Cea mai eficienta metoda de a descoperi profesionisti din domeniul tau de interes este sa te alaturi unor grupuri specifice. Participarea activa in astfel de grupuri iti permite sa iti impartasesti cunostintele cu ceilalti membri si sa inveti lucruri noi.
 
5. Creeaza un grup targetat
Nu trebuie doar sa te alaturi altor grupuri, ci este important de asemenea sa creezi propriul grup targetat. Astfel, devii o sursa credibila de informatii si poti intra in legatura cu oameni influenti din industrie.
 
6. Trimite invitatii personale
Invitatiile te ajuta sa comunici mai usor cu ceilalti utilizatori LinkedIn. Este important sa faci o prima impresie cat mai buna, iar invitatiile personale te ajuta in acest sens.
 
7. Obtine recomandari si sprijin
 Recomandarile te ajuta sa iti imbunatatesti considerabil profilul, insa exista anumite reguli ce trebuie respectate in acest sens. Nu trimite email-uri de tip spam clientilor sau colegilor, solicitandu-le recomandari. Mai intai, trebuie sa identifici acei oameni care au intr-adevar ceva important de spus despre experienta ta profesionala. Contacteaza-i personal pe aceia, prin email sau telefon, si spune-le motivele pentru care le ceri ajutorul.

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016