Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai cunoscute mituri despre Facebook

Tags: mituri, facebook, zuckerberg, bani, socializare

Filmele bune au site-uri dedicate. Nu se intampla insa prea des ca un site sa aiba un film facut in numele sau. Dar, desigur, Facebook nu mai e demult un simplu site, ci compania cu cea mai rapida ascensiune din istorie. Si, tocmai datorita acestui fapt, a intrat in folclor, in cultura urbana, de unde a iesit si cu cateva mituri atarnate de coada. Iata cateva dintre ele.
Facebook este folosit mai ales de studenti
Cand Zuckerberg a fondat Facebook in primavara lui 2004, e adevarat, acesta era dedicat colegilor lio, dar capitolul-incipit s-a incheiat dupa doar cateva luni. In cursul aceluiasi an, site-ul si-a deschis portile studentilor cu adrese de e-mail de la alte colegii, elevilor de liceu in 2005 si tuturor adultilor in 2006.
 
Tara dupa tara, a devenit centrul vietii sociale si, daca nu ai cont, indiferent de varsta ta, probabil ca nu esti in foarte stransa legatura cu prietenii tai.

Facebook va cere taxa de acces
Suntem atat de obisnuiti cu ideea ca nimic nu este pe gratis, asa ca este cumva normal sa ne gandim ca si Facebook ne va cere o taxa pentru a ne loga. Avantajele pentru companie ar fi enorme: daca numai 5% dintre utilizatori ar fi de acord sa plateasca 5 dolari pe luna, Facebook ar putea genera milioane de dolari anual.
 
Din fericire, reteaua nu planuieste, cel putin pentru moment, acest lucru.
 
Zuckerberg a furat conceptul Facebook
In 2004, Facebook, care acum se lauda cu 800 de milioane de utilizatori in intreaga lume, era o retea sociala redusa la campusul universitatii Harvard si se numea TheFacebook.com. Pe atunci, Zuckerberg era deja intr-o disputa cu trei studenti care ii cerusera ajutorul pentru a crea o retea de socializare online. Cei trei studenti l-au acuzat pe viitorul CEO ca i-a indus in eroare, atunci cand si-a oferit ajutorul pentru construirea site-ului HarvardConnection.com si ca a preluat apoi ideea in interes propriu. Ulterior, insa, Zuckerberg a castigat procesul intentat de fratii Winklevoss.

Chiar si asa, acesta a fost obligat de instanta sa le plateasca celor doi suma de 65 de milioane de dolari.
 
Este insa necesar sa privim contextual. Zuckerberg si colegii sau au fost influentati de serviciile care erau deja operabile, inclusiv Friendster, care a fost lansat in martie 2003. Mai mult, in acel an scolar, retele de socializare apareau in foarte multe campusuri universitare, in toata America, inclusiv la Yale, Columbia si Baylor. In 2001, un serviciu sofisticat numit Club Nexus se lansa la Stanford.

Asa ca se poate ca Zuckerberg sa fi imprumutata cateva idei, dar ele erau deja imprumutate de la Friendster si Club Nexus.

Facebook ne face antisociali
 
Facebook ajuta la pastrarea legaturii cu prietenii mai vechi sau cu rudele plecate in strainatate, nu poate fi negat faptul ca poate afecta serios modul in care interactionam direct cu alti oameni. La acest risc sunt predispusi in special adolescentii.
 
Desi o parte din psihologi sustin ca site-urile ca Facebook favorizeaza izolarea, alte studii sustin ca, din contra, Facebook poate contribui semnificativ in mentinerea relatiilor cu cei cunoscuti.
 
Facebook ne vinde pozele
Un alt mit cunoscut de majoritatea internautilor este ca Facebook ne vinde pozele in scopuri comerciale. Facebook neaga vehement aceste zvonuri, insa recunoaste ca trebuie sa gaseasca o modalitate prin care sa reglementeze si mai bine confidentialitatea datelor si a pozelor.

Facebook va disparea, la fel ca Friendster sau MySpace
Friendster a fost creat pentru a facilita gasirea unui partener. MySpace (lansat in august 2003) a fost initial folosit in acelasi scop. Prin contrastm Facebook a fost conceput ca un instrument de comunicare ceva mai sofisticat. Friendster si MySpace nu au fost nici pe departe la fel de sofisticate ca Facebook si nu au ajuns niciodata la un numar macar comparabil de utilizatori.

Facebook a trecut de mult de stadiul de capriciu si este putin probabil sa fie abandonat de membri. Fie numai si pentru pozele postate care nu mai sunt salvate niciunde altundeva.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016