Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook: 10 ani de la lansare

Tags: aniversare facebook, zece ani facebook, retea sociala, utilizatori facebook, utilizatori internet

Dupa zece ani de la lansare, reteaua de socializare Facebook se poate lauda ca a reusit sa schimb modul in care oamenii comunica, dar si ca a introdus noi termeni in limbajul vietii modernii, precum "perete", "etichetare", "ciupeste", "statut", carora le-a modificat sensul.
Cea mai importanta retea de socializare la nivel mondial aniverseaza marti zece ani de la lansare, iar in prezent se lupta pentru a mentine ridicat interesul utilizatorilor tineri.

Inainte de lansarea retelei de socializare, utilizatorii de internet nu foloseau cuvantul "prieten" (friend) ca verb ("to friend" este folosit de vorbitorii de limba engleza cu sensul de "a se imprieteni").

In prezent, nu este surprinzator pentru nimeni daca utilizatorii retelei sociale roaga pe cineva sa isi spuna numele pe litere pentru a se imprieteni pe Facebook, pana la urma toata lumea vrea sa devina populara.

Multi utilizatori obisnuiesc sa se imprieteneasca pe Facebook cu sute de persoane, chiar daca nu le cunosc in realitate, fie ca sunt vedete, modele pe care isi doresc sa le urmeze sau persoane pe care le-au vazut doar de cateva ori. Nimeni nu are in realitate sute de "prieteni" ca in mediul virtua.

"Prietenul" Facebook-ului a fost inaintasul "followerului" de pe Twitter, de aceea utilizatorii acestor platforme seamana de cele mai multe ori cu membrii unui adevarat cult.

In acelasi timp, s-ar putea spune ca "Facebook a dat, Facebook a luat". Asa se face ca utilizatorii care s-au saturat de opiniile politice ale unui "prieten" pot foarte usor sa se "des-prieteneasca" (unfriend).

Prin optiunea "des-prietenire/unfriend", Facebook a creat o noua "scurtatura" pentru a renunta la o prietenie sau la o cunostinta. Este mult mai usor sa se spuna "Ma des-prietenesc de Bob" decat "Nu voi mai fi prieten cu Bob pentru ca ma deranjeaza activitatea lui zilnica".

"Des-prietenirea" de cineva este considerata un pas mult mai drastic decat blocarea unui utilizator sau reducerea numarului articolelor publicate de acesta. Termenul a fost adaugat in argoul profesional de New Oxford English Dictionary, care a desemnat "unfriend" ca fiind cuvantul anului 2009.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016