Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 reguli de care trebuiei sa tii cont atunci cand lucrezi

Tags: stabilirea prioritatilor, ritual de dimineata, selectarea prioritatilor, set de reguli, viata personale, oameni de afaceri

Pentru unii antreprenori luarea deciziilor nu este un proces foarte greu, insa pentru altii, momentul in care trebuie sa ia o decizie care sa fie atat in avantajul lor, cat si al angajatilor si al intregii companii este unul foarte dificil.

Cei mai buni antreprenori si-au realizat un set de reguli pentru a actiona mult mai usor atunci cand sunt pusi in fata unor situatii neplacute si imprejurarile ii forteaza sa ia o decizie. De exemplu, antreprenorul de succes Elizabeth Grace Saunders si-a impus trei reguli pe care le respecta cu sfintenie indiferent ce ar face si se pare ca are succes.

 

Iata cele trei reguli de care ar trebui sa tii cont atuncii cand lucrezi, pentru a lua deciziile mult mai usor si pentru a avea de castigat indiferent de situatie:

 

1. Stabileste-ti prioritatile

 

Fiecare individ are un anumit set de prioritati. Pentru inceput, atunci cand iti selectezi proritatile trebuie sa stii ca trebuie sa le asezi in ordinea importantei pentru tine ca persoana, nu pentru companie, nu pentru cei din jur. De exemplu, setul de prioritati al Elizabethei Grace Saunders arata in felul urmator:

 

Viata personala → relatii → afaceri → bunastare → ordine → timp liber;

 

Cu toate acestea, felul in care Elizabeth Grace si-a ales prioritatile nu trebuie sa fie neaparat un exemplu pentru ceilalti, deoarece fiecare functioneaza dupa bunul plac. De exemplu, exista oameni care isi randuiesc prioritatile in felul urmator:

 

Bunastare → afacere → distractie → relatii → actiuni in folosul comunitatii.

 

2. Transforma-ti prioritatile in actiuni de baza

 

O data ce ai realizat ce este  important pentru tine, transforma prioritatile in actiuni pentru a le realiza. De exemplu, pentru Elizabeth Grace este foarte important ritualul de dimineata, in care se roaga si mediteaza, astfel incat sa ii mearga bine toata ziua. Mai mult decat atat, daca vrei sa fii o persoana productiva si sa lucrezi de la opt dimineata la sase seara, timp de cinci zile pe saptamana, iti poti alege o zi in care sa te mai destinzi putin, de exemplu poti alege ca joi sa urmezi cursuri de dans sau aerobic.

 

3. Orice decizie pe care o iei trebuie trecuta prin "filtrul" setului de prioritati

 

Indiferent de deciziile pe care le iei, atat de ordin personal, cat si profesional, trebuie sa tii cont de fiecare principiu pe care il ai. Trebuie sa stii cand sa spui "Da","Nu" sau "Nu acum". 

 

Aceasta situatie este similara cu cea a persoanelor care au familii, care inainte sa ia o decizie trebuie sa se gandeasca si la ceilalti, deoarece nu mai sunt pe cont propriu. La fel se intampla si in situatia de fata, doar ca iti analizezi si iti asiguri propriul bine din doua unghiuri diferite.  

 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016