Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 motive pentru care trebuie sa iei initiativa indiferent de situatie

Tags: preluarea initiativei, moment potrivit, asumarea responsabilitatii

Multi dintre noi sunt de parere ca exista o formula a fericirii in viata. Traim cu impresia ca daca facem X, Y se va intampla si in acest ritm vom fi fericiti. Suntem mereu timporati si speriati atunci cand luam o decizie care are ne poate schimba viitorul chiar si in proportii mici. Nu avem destula incredere in noi atunci cand vrem sa schimbam ceva si nu suntem destul de curajosi pentru a lua initiativa in ceea ce priveste propriile vieti.
Avem in permanenta nevoie de parerile celor din jur chiar daca de cele mai multe ori, din diferite motive, acestea nu sunt pozitive. Acest lucru ne face sa ne razgandim si uneori chiar sa pierdem sansa de a cunoaste succesul doar pentru ca am fost prea lasi sa ne urmam instinctul.

Iata patru motive pentru care ar trebui sa treci peste orice obstacol si sa iei intotdeauna initiativa:

1. Nu exista un moment potrivit pentru ceva

Perfectiunea este o iluzie creata de mintea umana pentru a crea ordine in locuri in care aceasta nu exista. Niciodata nu va fi un moment potrivit pentru un anume lucru sau actiune. Niciodata nu vei avea slujba, partenerul sau un prieten perfect. Frumusetea vietii consta in imperfectiunile pe care aceasta le are. Cu totii incercam sa gasim acel moment potrivit pentru a demara un anumit lucru, pentru a cladi ceva. Aceasta iluzie a perfectiunii nu este decat o scuza de care ne folosim pentru a masca lipsa de curaj pe care o avem atunci cand trebuie sa luam initiativa.

2. Nu putem prezice viitorul

Multi dintre noi analizam cu atentie lucrurile inainte de a lua o decizie. De cele mai multe ori exageram cu aceste analize incercand chiar sa preconizam viitorul astfel incat sa nu riscam nimic. Suntem atat de nesiguri pe noi incat incercam sa facem liste cu pareri pro si contra ideii pe care o avem. Intrebam lumea din jurul nostru si cerem sfaturi. In unele situatii aceasta modalitate este una de succes, insa exista momente in care trebuie sa actionam la primul instinct fara a intreba pe nimeni. Daca nu risti, nu castigi. Mai mult decat atat, parerile vor fi mereu impartite si daca insisti sa intrebi in stanga si in dreapta nu vei reusi altceva decat sa fii mai confuz decat atunci cand te-ai hotarat sa schimbi ceva in viata ta.

3. Orice lucru este urmat de un altul

"Si unde vei ajunge?", "Ce vei obtine?" sau "Niciodata nu vei face asa multi bani pe cat speri din chestia asta." sunt lucruri pe care le auzi frecvent atunci cand iti intrebi prietenii despre o anumita idee de care tu chiar esti entuziasmat. De cele mai multe ori, aceste parti te fac sa iti schimbi parerea, ba chiar te pot face sa cazi in depresie. Nu parerea celorlalti conteaza in astfel de situatii, ci prima impresie. Gandeste-te ce lucruri poate genera un telefon primit de la o persoana pe care ai cunoscut-o mai demult, un e-mail surprinzator primit de la un client sau o cerere de prietenie primita pe Facebook de la un prieten vechi. Uneori primul pas este vital pentru intreaga cronologie a evenimentelor care ti se pot intampla.

4. Preia controlul

Trebuie sa fii constient ca numai tu poti decide pentru tine. Tu esti singurul responsabil atat de greselile pe care le comiti, cat si de realizarile pe care le ai. In cazul in care gresesti, inceteaza sa mai da vina pe altcineva si asuma-ti responsabilitatea. Nu lasa pe nimeni sa te conduca nici macar prin sfaturile pe care le primesti de la cei apropiati.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016