Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa faci daca seful te considera un vanator de job-uri

Tags: vanator de job-uri, loc de munca, angajati disperati, asumarea responsabilitatii

Poate colegii tai de munca iti pun bete roate, poate recrutorul tau este chiar fratele sefului, caruia i-ai spus mai multe decat trebuia sau poate chiar ti-ai uitat cv-ul acasa cand ai plecat la un interviu. In orice caz, viitorul tau sef isi va da seama ca aceste scuze le-ai inventat pe loc, eventual ai fost la mai multe interviuri pentru angajare in acelasi timp.
La prima intalnire fata in fata cu  viitorul tau sef acesta iti spune "Asadar, am auzit ca iti cauti un nou loc de munca. Este adevarat?". Aceasta pare sa fie o intalnire mai mult ironica, iar majoritatea angajatilor renunta. Trebuie sa stii ca poti sa inchei cu succes o astfel de intalnire si chiar sa primesti acel loc de munca daca urmezi acesti pasi:
 
1. Spune adevarul
 
Nu incerca sa iti pacalesti angajatorul cu scuze de tipul "ce vreti sa spuneti?", "nu am avut niciodata intentia sa ma angajez intr-o companie concurenta". Omul de afaceri pe care il ai in fata poate sa fie mai viclean decat tine si probabil este obisnuit sa tot auda astfel de scuze. De ce sa nu recunosti ca te afli intr-o situatia disperata si ca ai nevoie urgent de un loc de munca? Poti chiar sa ii subliniezi ca ai anulat alte interviuri pentru a veni sa discuti cu el, compania lui fiind favorita pe lista ta cu locuri de munca disponibile.
 
2. Explica de ce
 
Dupa ce ai recunoscut ca ti-ai cautat un loc de munca in alte companii ar trebui sa te justifici pentru a fi privit cu ochi buni de viitorul tau sef. Ii poti demonstra ca firma la care ai lucrat inainte a dat faliment, ori au fost restructurate posturile si tu ai nevoie de un loc de munca urgent, pentru ca trebuie sa iti intretii familia. Incearca sa ii demonstrezi ca nu esti un vanator de job-uri, asa cum i-ai lasat initial impresia si ca nu iti dai demisia imediat ce aflii de un post mai bine platit. Demonstreaza-i ca poate avea incredere in tine si ca esti o persoana ambitioasa si perseverenta care poate obtine rezultate bune si il poate face sa isi dezvolte afacerea cu succes.
 
3. Asuma-ti responsabilitatea
 
Sa speram ca a decurs cu succes conversatia cu managerul pana la acest punct, insa trebuie sa stii ca el este constient de faptul ca tu inca esti cu un picior in afara companiei lui si ca il poti lasa balta oricand. Din moment ce a ajuns sa ocupe aceasta functie, inseamna ca este o persoana inteligenta care isi da seama rapid cum demareaza lucrurile din jur. Daca iti va oferi in cele din urma postul disponibil, ai grija sa ii multumesti sa il asiguri ca iti vei lua rolul in serios si ca vei face lucruri marete pentru compania lui. Este usor de spus, insa cel mai important este sa ii dovedesti aces lucru. Depune un efort mai mare la inceput, pana se va obisnui cu tine si arata-i ca nu lucrezi doar ca sa treaca timpul mai repede, ci ca ai rezultate de calitate. Mergi la serviciu mai devreme cu o ora de inceperea programului si pleaca mai tarziu fata de cat trebuie, pentru a-i arata ca te straduiesti sa faci lucrurile sa mearga cat mai bine posibil.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016