Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa descoperi ideea de afaceri perfecta

Tags: idee de afaceri, business, propria afacere, antreprenoriat

Iti doresti de mult sa iti pornesti propria afacere, insa nu ai descoperit inca acel ingredient secret, acea idee geniala care sa iti asigure succesul? Nu renunta inca, fiindca iti venim in intampinare cu 7 moduri inedite prin care sa iti descoperi pasiunea si sa dai nastere unei afaceri de milioane.
1. Noteaza-ti toate ideile
Bineinteles, primul pas este sa iti cumperi un carnetel, pe care sa il porti cu tine pretutindeni si in care sa iti notezi orice idee, oricat de trasnita ti s-ar parea. Nu stii niciodata cand iti poate veni ideea de milioane, iar daca nu ai un carnetel si un pix la indemana, este posibil sa o uiti.
 
2. Citeste carti din diverse domenii de specialitate
Citeste cat mai mult. De fapt, citeste orice carte buna care iti este recomandata de vreun prieten sau al carui titlu iti starneste interesul. Citeste si carti care nu tin neaparat de domeniul tau de activitate. Descopera cum au reusit alti antreprenori sa atinga succesul.
 
3. Fii atent la tot ce se intampla in jurul tau
Peste tot exista antreprenori si afaceri de succes. Ce poti invata de la acesti antreprenori? La ce capitole mai ai de lucrat? Poti invata strategii eficiente chiar si de la un vanzator de ziare sau de flori, totul este sa iti pui mintea la contributie si sa deschizi ochii.
 
4. Calatoreste cat mai mult
Nu trebuie neaparat sa pleci in tari straine. Poti calatori in apropiere, sa vizitezi expozitii si targuri, sa vezi cum isi promoveaza companiile produsele si serviciile. Adreseaza-le intrebari in calitate de cumparator. Afla cum gandeste un antreprenor de succes.
 
5. Intreaba un prieten (sau mai multi)
Prietenii te cunosc cel mai bine. Uneori raspunsul este chiar in fata ta, insa tu nu il vezi. Poate ei stiu mai bine ce fel de afacere ar trebui sa pui pe picioare. Intreaba-ti prietenii care considera ei ca sunt punctele tale forte, dar si defectele.
 
6. Ai grija la afacerile de sezon
Esti convins ca ideea ta va avea succes tot anul sau va fi populara mai degraba intr-un anumit sezon? Spre exemplu, daca vrei sa vinzi decoratiuni de Craciun lucrate manual, va trebui sa te orientezi catre o alta afacere in timpul anului. Sau daca vrei sa inchiriezi biciclete, va trebui sa gasesti o alta activitate pe care sa o desfasori pe timp de iarna.
 
7. Descopera lumea
Iesi din casa si plimba-te prin oras. Vezi ce fac oamenii. Ce fel de nevoi sau dorinte au acestia si cum le-ai putea indeplini tu nevoile sau nevoile respective? Ce le lipseste pentru a fi mai fericiti? Gaseste moduri inedite prin care sa le vii in intampinare si sa le satisfaci nevoile, inainte sa apeleze la alte companii. Vino cu idee originala si inedita.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016